Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü tarafından okul geçit görevlilerine eğitim verildi.

Okullarda öğretmen, öğrenci ve gönülllü velilerin okul giriş ve çıkışlarında dikkat edeceği konularla ilgili eğitim verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, tatafından verilen eğitimde okul giriş ve çıkışlarında geçit görevlilerinin yapacağı görevlerle ilgili bilgiler verildi.

Niğde merkezde İlk ve orta derece okullar tarafından belirlenen okul geçit görevlileri öğretmen, öğrenci ve gönüllü veliler tarafından oluşturuldu. Müdür Akpınar, "Özellikle cadde yakınlarında olan okullarda öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde trafik kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılması için Trafik Şubemizin her yıl her okulda seçtiği öğretmen ve öğrencilerle eğitim çalışması yapılıyor. Sürücüler her an önüne bir çocuğun bir yaşlının çıkabileceğini düşünerek daha dikkatli gitmelerini istiyoruz. Sürücülerimizin hız limitlerine uyarak üzücü olaylara mahal vermemeleri açısından sürekli denetlemelerimizde devam ediyor. Araçları güvenli ve kontrollü bir şekilde önlerine durarak dur işaretimizle durduruyoruz ve arkadaşlarımızın geçmesini bekliyoruz. Arkadaşlarımız geçtikten sonra geç işaretimizi çevirerek arabaların geçmesini sağlıyoruz ve trafiğin akışını kontrol ediyoruz."dedi.