Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “İlimiz TOBB Fen Lisesi 2018 yılında yenilenen liseye geçiş sistemiyle birlikte sınavla öğrenci alan eğitim kurumlarımız arasında yerini almış daha sonra da “Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları” arasında sıralanarak şimdiki hukuki durumuna kavuşmuştur. Bu güzide eğitim kurumumuza öğretmen ve yönetici atamasının nasıl yapılacağı, hâlihazırdaki eğitim çalışanlarının durumlarına ilişkin iş ve işlemler  “MEB Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği” uyarınca gerçekleştirilmektedir.

Bu eğitim kurumumuza yapılan yönetici görevlendirmesiyle birlikte ortaya çıkan durumlara ilişkin tespitlerimizi, çekincelerimizi, şikâyetlerimizi geçtiğimiz yıldan itibaren zaman zaman ilimiz yöneticilerine ve Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırdık. 

2018-2019 Eğitim-öğretim yılının sona ermesi ve öğretmenlerin mesleki çalışma dönemleri içerisine henüz girilmişken emsaline az rastlanır bir uygulamayı kamuoyuyla paylaşmak isteriz. TOBB Fen Lisesi okul müdürünün talimatlarıyla okul rehberlik servisi tarafından öğrencilere “Öğretmen Performans Değerlendirme Formu” isimli test düzenlenmiş, test sonuçları içinde bulunduğumuz mesleki çalışma döneminde öğretmenlere tebliğ edilmiştir. Okul müdürünün yapmış olduğu bu uygulamanın yasal dayanağı yoktur. Okul müdürü kendisini Milli Eğitim Bakanlığından daha yetkili görmekte, bakanlığın bile uygulamaya koymadığı bir sistemi kendisi eğitim çalışanına uygulamakta hiçbir sakınca görmemektedir. Okul rehberlik servisince  “TOBB FEN LİSESİ ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME FORMU”  hazırlanırken yasal dayanağı olmadığı gibi bilimsel dayanağı da olmayan değerlendirme ölçütleri seçilmiştir. Öğrencilere bu uygulamanın yapılmış olmasından velilerin bilgisi ve rızası olup olmadığı ayrıca bir merak konusuyken okul rehberlik servisinin öğretmen performans değerlendirmesine ilişkin yasal ve etik olarak nasıl bir sorumluluğu olduğunun açıklanması gerekir.

Okul Müdürü tarafından bu güzide eğitim kurumumuzda görev yapan değerli eğitim çalışanlarımıza bu sistem ile açıkça MOBBİNG uygulanmakta, yöneticilik görevi kötüye kullanılmakta, eğitim çalışanının itibarı zedelenmekte, çalışma motivasyonu düşürülmekte ve iş barışına zarar verilmektedir. Yasal ve etik olmayan bu ”Öğretmen Performans Değerlendirme Formu” sonuçları birçok öğretmenin TOBB Fen Lisesi’nden ayrılmaları için baskı unsuru olarak mı kullanılacaktır? Bu değerlendirmeye neden ihtiyaç duyulmuştur? Türk Eğitim-Sen Karaman şubesi olarak meselenin takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.