Manisa Çıraklık Eğitim Merkezi ile İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören öğrenciler ‘Hem meslek, hem destek’ projesi kapsamında Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim kurumlarında erkek öğrencileri tıraş ederken, kız öğrencilere de saç bakımı yaptı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan ve 18 kurumun imzaladığı ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında hayata geçirilen ‘Hem Meslek Hem Destek’ Projesi, Dr. Ömer Faruk Meriç ilköğretim kurumlarında başladı. Proje ile okulda eğitim gören ihtiyaç sahibi 180 öğrenciye saç bakım hizmeti yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan projelerin geçen günlerde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın başkanlığında 18 kurumun katılımıyla ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzalanmasının ardından ilk proje hayata geçirildi. Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında hayata geçirilen Hem Meslek Hem Destek projesiyle, mesleki eğitimdeki gençlerle Manisa’nın şehir merkezine uzak mahallelerinde bulunan okullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi çocukların tıraş ve saç bakımlarının yapılması hedefleniyor. 28 okulda 4 bin öğrenciye hizmet verilmesi planlanan proje Şehzadeler Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Kurumları’nda başladı.

Erkek öğrencilere Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi’nde berberlik eğitimi alan kalfa adayı öğrenciler, kız öğrencilere ise İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi kuaförlük bölümü öğrencileri tarafından hizmet verildi. 90 erkek 90 kız öğrenci olmak üzere 180 öğrencinin saç bakımı yapılırken, liseli öğrencilerin saç bakımlarını yaptığı ilköğretim öğrencilerinin mutlulukları görülmeye değerdi. Mutlulukları yüzlerinden okunan minik öğrenciler, kendilerine hizmet veren kendileri gibi öğrenci ağabey ve ablalarına teşekkür etti.

Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Kurumları Müdürü Şükrü Cansever ise, güzel bir projeye vesile olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bunun için biz çok mutluyuz. Bu projenin hazırlanmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimine, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürlüğüne ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. 28 okul içinde başlatılan bu projenin ilk olarak okulumuzda başlatılıp uygulanması bize ayrıca bir mutluluk ve sevinç verdi. Uygulama yapan ağabeyleri heyecanlı görüyorum. Öğrencilerimiz de çok istekli. Çevremizden de velilerimizden de olumlu tepki edindim. Öğrencilerimiz de çok sevindi biz de çok sevindik. Bir değişiklik oldu. Eminim ki öğrencilerimizin hayatında kalıcı bir etki, tatlı bir anı olarak kalacak bir gün yaşadılar. Herkesi neşeli ve sevinçli görüyorum. Oldukça olumlu ve iyi bir proje olduğuna inanıyorum.”

Okulda 710 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü kaydeden Cansever, “Sabah ortaokul, öğleden sonra ilkokul olarak ikili öğretime devam ediyoruz. Mahallemizde okula vatandaşlarımız çok destek çıkıyor, ilgi gösteriyorlar. Öğrencilerimiz de gayet uyumlu. Okulumuzun her geçen yıl başarı ortalaması yükseliş trendinde. Sürekli bir yükseliş göstermektedir” diye konuştu.