Eylül ayının ortalarına yaklaşılması ile birlikte okullar ne zaman açılacak sorusu da pek çok kişinin gündemindeki konular arasında yer alıyor. Yüz yüze eğitim için bazı kararlar alındığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların kademeli ve seyreltilmiş bir şekilde açılacağını duyurdu. Aynı zamanda öğrencilerin okulda süreleri hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, okul servislerinin de bu uygulamaya riayet edeceğini duyurdu. Tüm bu açıklamaların ardından velilerin gündeminde ise okulların açılış ertelendi mi sorusu yer almaya başladı. İşte, bu konu hakkında merak edilen gelişmeler ve detayları

31 Ağustos'ta başlayan uzaktan eğitim 18 Eylül'de sona erecek. Daha önce yapılan açıklamada yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren aşamalı ve seyreltilmiş şekilde geçileceğini bildirilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, ilkokul 1. sınıf ve okul öncesi sınıflardan başlamak üzere okulların açılacağını duyurdu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar ne zaman açılacak sorusuna en net cevap, Bakan Selçuk tarafından geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Eylül Pazartesi günü "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak okullarda yüz yüze eğitim öğretime başlanacağını belirtti.

Salgın sürecinin başından bu yana dünyayı izlediklerini ifade eden Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar aldıklarını vurguladı.

Kaynak: milliyet.com