Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Yardımcısı Murat Balta, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Müdürlüğü uzmanları ve okul yöneticileri katıldı.

Toplantıda selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrenci, öğretmen ve veli sayısını düşünerek en az şehrin üçte ikisini oluşturan bir topluluğun eğitimin etki alanı içerinde yer aldığını vurgulayarak israfın önlenmesi ve sıfır atık konusunda okul yöneticilerinin önemli sorumlulukları olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi ile yaşanabilir çevre ve sürdürülebilirlik bakımından bilinç oluşturma adına büyük adımların atıldığını ifade eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, akan suda bile abdest alırken israf etmemeyi bize nasihat eden bir medeniyetin çocukları olarak israfa ve kaynakların verimli kullanımına en çok hassasiyet göstermesi gereken kişilerin bizler olması gerektiğini söyledi.

Daha sonra toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt okullarda uygulamaya konulan sıfır atık sisteminin gerekliliğine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Medeniyetimizde atık diye bir kavram olmadığını dile getiren Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, her varlığın bir yaratılış sebebi ve kullanım amacı doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirilmesinin gerekliliğini ifade etti.

Ardından Karaman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Emrah Baş ve Çevre Teknikeri Harun Ali Yılmaz tarafından sıfır atık yönetimi ve sıfır atık bilgi sistemi hakkında sunumlar yapılarak okul yöneticilerinin soruları cevaplandırıldı.