Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin okul alanının camiye çevrilmesine yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine, yaklaşık 300 veliden toplanan imzalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Samsun Tarım Meslek Lisesi ve Anadolu Tarım Meslek Lisesi’nin üzerinde yer aldığı okul alanında, cami yapılmasına ilişkin nazım imar planı değişikliğinin yürütmesini Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin durdurması üzerine 300 veliden imza toplandı. Atakum ilçesindeki Tarım Meslek Lisesi ve Anadolu Tarım Meslek Lisesi’nin yıkılmaması için eski Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar ise toplanan imzaları Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nihal Gürpınar, “Yaklaşık iki yıldır okulumuzun cami yapılmasına karşı veliler, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerimizle birlikte bir mücadele veriyoruz. Mahkeme bizi haklı buldu. Elimde de zaten adıma yazılmış mahkeme kararı var. Mahkemeye istinaden de biz oklumuzun geri getirilmesini talep ediyoruz. Sonuçta bu bir kazanımdır. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararın içeriğinde de okulun yerinde olması gerektiği Türkiye’nin sayılı okulları arasında bulunduğu çok değerli bir okul olduğu, okuldaki laboratuvar ile işbirliği içerisinde öğrencilerin staj gördüklerini ve bunun için de okulun orada olmasına dair mahkeme kararı var. Biz de şimdi sayın yetkililerden bu kararın uygulanmasını bekliyoruz. Okulumuzun geri getirilmesini talep edeceğiz” dedi.

Görev süresinin dolmasına rağmen açılan davalardan hala müdahil olduğunu söyleyen Gürpınar, “Bütün mahkeme kararları adıma geliyor. Söz söylemeye de hakkım olduğunu düşünüyorum. Bizim burada hiçbir çıkarımız yok. Bizim çocuklarımız zira mezun oldu. Buradaki karar da bunun ispatı. Devlette devamlılık esastır. Eski Valimiz Hüseyin Aksoy ‘Herkes yasalara uyacak. Yasalar neyi gerektiriyorsa biz de onu yapacağız’ demişti. Biz de devlette devamlılık esas olduğuna göre yeni gelen valinin bu kararı uygulamasını ve okulumuzu tekrar eski yerine getirmesini talep edeceğiz. Yaklaşık 300 veli dilekçe yazdı. Biz de bu dosya halindeki dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdik. Aynı şekilde bir de bakanlığa göndereceğiz” diye konuştu.