Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerince kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumayı sevdirmek amacıyla ‘’Okuma Haftası’’ etkinlikleri çerçevesinde kursiyerlerimizle birlikte kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Karaman Gençlik Merkezi çalışanları ‘’Okuma Haftası’’ etkinlikleri çerçevesinde ücretsiz olarak faaliyet verdiği kurslara katılan öğrencilere roman ve hikâye kitabı dağıttı. Kitaplarını alan öğrenciler, merkezde kitapları okumaya başladı. Gençlik Merkezi çalışanları, ‘’ Okuma Haftası’’ etkinliğinde çocukların kitap okuma sevgisini ve kültürünü küçük yaşlarda edinebileceklerini ve ailelerin de çocuklarını bu etkinliğe yönlendirmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Gençlik Merkezi sorumlusu Fahrettin Bozkaya, yaptığı açıklamada, okumanın gençler için çok önemli olduğunu, gençlere küçük yaştayken kitap okuma sevgisinin aşılanması gerektiğini belirtti.

Yaklaşık beş yüz kitap dağıttıklarını ifade eden Bozkaya, "Gençlik merkezi olarak Karaman'da tüm vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. Özellikle gençlerin yoğun olarak kurslarımıza katılım sağladıkları Gençlik Merkezlerimizde bu işi başlattık. İlerleyen zamanlarda alışveriş merkezlerine ve hastanelere giderek hastalara pozitif enerji vermek için onlara kitap dağıtacağız, hep beraber kitap okuyacağız" dedi.

Yaklaşık 3 saat süren etkinliğe öğrenci ve öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi.