Okuma kültürünü geliştirmek, etkili dil kullanımını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan okuma projesinin çalışmaları başladı.
İl genelinde uygulanması planlanan proje toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şube Müdürleri, Eğitim denetmeni, ortaöğretim okullarından edebiyat öğretmenleri ile temel eğitim okullarından Türkçe ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu; insan için en kolay ve en etkili öğrenme yolunun kitap okumak olduğunu belirterek kitap okuyan ve kendisine kitap okunan çocukların düşüncelerinin diğer çocuklara göre daha zengin olduğunu ve iletişim kapasitesinin arttığını söyledi.

Sultanoğlu, okuyan ve okuduğunu anlayan öğrencilerin  diğer öğrencilere göre daha başarılı olduğuna dikkat çekti: “Kitapla yetişen öğrenciler başarı dolu ve iyi yetişmiş olacaktır. Kitap okumanın sınav hazırlığına da önemli katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendiren öğrenciler ister sayısal alanda olsun, ister sözel alanda olsun daha başarılı olmaktadırlar.”

Öğrencilerin ve ailelerinin bilgisayar ve televizyon karşısında daha az vakit geçirip okumaya daha fazla zaman ayırmalarını isteyen Sultanoğlu: “Bilgisayarda oyun oynayarak, televizyon seyrederek büyüyen çocuklar gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın sağladığı imkandan mahrum kalmaktadırlar. Karakter gelişimi, bilgiyi ve araştırmayı seven çocukların yetiştirilmesi ile mümkün olur. Eğitim sürecinde öğrencilere her şeyi anlatmak mümkün olmayabilir. Çocuklarımızın kendilerini okuyarak yetiştirmeleri gerekir. İletişim zenginliği, düşünme ve muhakeme zenginliğinin artırılması için kişiye çocukluktan itibaren kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Kitap okuma alışkanlığı olan çocukların eğitim süreçleri de çok daha başarılı olmaktadır. Kitap okumayan nesillerin fikir üretme kabiliyetleri körelmektedir ve başarılı bir iletişim kuramamaktadırlar.

Toplantıda Kitap okuma alışkanlığının artırılması için uygulanacak etkinlikler ve nitelikli kitap seçimi ve yazma etkinlikleri değerlendirildi.