Sudanlı mülteci Tarseer Elbushra, gebelik kontrolleri için Karaman Devlet Hastanesinde Sağlıcakla Kal projesi kapsamında hizmet veren öğrenciler tarafından karşılandı.

Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Muhammet Fikri Şahin, Arapça konuşan Tarseer Elbushra’nın anlaşmada sıkıntı çektiğini ve yardıma ihtiyacı olduğunu fark etti. Daha sonra hastanın tercümanlığını yaparak hasta kaydı ve kadın doğum polikliniğinde muayenesi için kendisine yardımcı oldu.

Muayene sonrası uygulamadan çok memnun olduğunu belirten Tarseer Elbushra teşekkür etmek için projeyi gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarette bulundu. Ziyarette, İl Müdürü Asım Sultanoğlu ile de görüşen Elbushra, çocuğunun doğumuna kısa bir süre kaldığını ve bunun için hastaneye gittiğini belirtti. Burada durumunu anlatmakta zorluk yaşaması sebebiyle kendisine yardımcı olunduğunu söyleyerek projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür etti.

Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, 4 ay gibi kısa bir sürede tercümanlık yapacak düzeyde dil eğitimi imkanı sunuyor.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Proje ile okulda kazandırılmaya çalışılan birtakım davranışların, öğrencilerimizin yaparak yaşayarak uygulama imkanları oluşuyor. Yaşanılan bu durumun hem Sağlıcakla Kal projesinin kazanımlarını, hem de bu yıl eğitim eğitime açılan Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitiminin bir dönemde gelmiş olduğu seviyeyi ortaya koyması bakımından sevindirici buluyorum. Proje okulu olarak açılan bu okulumuz 4 ay gibi kısa bir sürede öğrencilerine tercümanlık yapacak düzeyde dil eğitimi imkanı sunuyor. Sağlıcakla Kal projesi ve Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi açısından gelinen noktada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Geçtiğimiz yıl alınan başarılı sonuçlar neticesinde 17 Kasım 2014 tarihinde tekrar uygulamaya konulan Sağlıcakla Kal projesi ile ortalama günlük bin hastaya karşılama ve yönlendirme hizmeti verilmekte olup memnuniyet düzeyi %99,6 olarak saptanmıştır. Öğrenciler de sosyal etkinlikler kapsamında hastaneye gelen halkımıza yardım etmenin hazzını yaşayarak bu projede yer almaktan memnun olduklarını ifade ettiler.

HABER MERKEZİ