Vali Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ilimiz merkezinde görev yapan 68 rehberlik öğretmeninin yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, farklı kurumlardan sosyal çalışmacı ve uzmanlar katıldı.
Toplantıda eğitimcilere seslenen Vali Tapsız, İlimizin eğitim alanında çok önemli bir noktada olduğunu belirterek: “Bir toplumun her yönden gelişebilmesinin temel şartının verilen eğitimin kalitesine bağlı olduğunu söyledi. Çocuklarımızı çağın gereklerine göre en iyi şekilde donatmanın ve onları geleceğe hazırlayabilmenin yolu sağlıklı ve kaliteli eğitim vermekten geçtiğini söyleyen Vali Tapsız: “Amacımız topluma, ülkesine ve milletine faydalı insanlar yetişmesine vesile olabilmektir. Eğitimcilerimizin bu alanda kendilerini öğrencilerine adamaları, onları her yönden hayata hazır bir şekilde yetiştirmeleri gerekir. Eğitim camiasına bu konuda önemli görevler düşmektedir. Öğrencilerimizin başarılarının arttırılmasına ve gelecek adına iyi birer insan olarak yetişmelerine katkıyı şüphesiz eğitimcilerimiz vereceklerdir.
“Ahlâklı, erdemli, bireyler yetiştirmek ana hedefimiz”
Vali Tapsız konuşmasının devamında: “Öğretmenlere sizleri önemsiyoruz. Bu ülkenin geleceği ve yarınları olan genç kardeşlerimiz sizlerin elinde yetişecekler. Onları en güzel şekilde yetiştirmek sizin en önemli göreviniz ve sorumluluğunuz. Öğrencilerinizle sürekli iletişim halinde bulunarak onların başarısına ortak olabilirsiniz. Bu konuda duyarlılığınızı ve hassasiyetinizi koruyun. Öğretmenlerden değerler eğitimine önem vermelerini isteyen Vali Tapsız, milli ve manevi değerlerimizin yanında tarihimizi ve kültürümüzü bilen, vatanını, milletini seven nesiller yetiştirmeliyiz. Ahlâklı, erdemli, bireyler yetiştirmek ana hedefimiz olmalı” dedi.
Konuşmasının ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerinin 2016 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmaların sunumu gerçekleştirildi.
“Öğretmenlere tek tek söz verildi”
Sunumun ardından interaktif bir ortamda tüm rehberlik öğretmenlerine tek tek söz verilerek, okullarımızda yaşanan problemler, bölünmüş aileler, cinsel istismar ve intihar konularında gerekli ön çalışmaların yapılarak bu konuda alınması gereken tedbirlerin yanı sıra, kurumlar arası multidisipliner yaklaşımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Üç saat süren ve samimi bir havada gerçekleştirilen toplantıda rehberlik öğretmenleriyle istişarede bulunan Vali Tapsız, tüm eğitim camiasına üstlendikleri bu zorlu ve kutsal görevde başarılar dileyerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik etti.