Karaman Belediyesi’nin projelerinden olan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da okulların kampüs alanlarında toplanması projesi ile Karaman’da 1 Nolu Toki arkasında belirlenen Ortaöğretim Kampüsü'nde Okul inşaatları hızla yükselmeye başladı.

Ortaöğretim  Kampüsü'nde Turizm ve Otelcilik Lisesi’ne ait okul binası, yurt binası ile uygulama oteli binaları ile, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin de okul binası, yurt binası ve konser sarayı ile Spor Lisesi için spor salonu olmak üzere 7 bina inşaatının hızla yapıldığı ve Ortaöğretim Kampüs alanının şimdiden şekillenmeye başladığı gözlendi.

Ortaöğretim Kampüs alanına Kız Meslek Lisesi inşaatının da başlaması beklenirken, önümüzdeki süreç içerisinde Ticaret Meslek Lisesi'nin de bu alana yapılacağı öğrenildi.

Okul inşaatlarının oldukça modern bir şekilde yapıldığı görülürken, şimdiden Kampüs alanının görünümü şekillenmeye ve alanın hem görüntü açısından, özellikle de ortaöğretim okullarının toplu bir alan içerisinde modern binalar ve ek tesisleri ile bir arada çok daha iyi bir görünümde olacağının işaretlerini verdi.