Ayrancı Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan örnek çalışma.

ÖĞRENCİLERİNİ AYRANCIDAN KARAMAN'A GETİREREK LİSELERİ GEZDİRDİLER

Okuldan yapılan açıklamada;''Okulumuz rehberlik çalışmaları kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimizin  üst eğitim kurumlarını tanımaları amacıyla Karaman il merkezinde bulunan; İrfan Ataseven Fen Lisesi ,Anadolu Öğretmen Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesine gezi yapıldı. Bu gezilerle 8. Sınıf öğrencilerimizin 7 yıllık çalışmaları sonunda mesleki yaşantılarının temelini oluşturacak olan ortaöğretim kurumları hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlandı. Bu liselerin eğitim, ulaşım ve yurt imkanları, eğitim ortamları yerinde görülerek bu okullar hakkında öğrencilerimizin bilgi edinerek üniversiteye ya da mesleki alana yönelmeleriyle ilgili  fikir edinmelerini amaçladık. Bu ortaöğretim kurumlarını gezerken öğrencilerimizin sadece lise olanaklarını görmelerini değil bunun yanında mezun olduklarında hangi alanlara yönelebilecekleri konusunda da farkındalık kazanmalarını amaçladık.
         
Gezi esnasında öğrencilerimizin anlatılanları dikkatlice dinlemeleri, bu okullarla ilgili sorular sormaları, kendilerine hedef liseler belirlemeleri ,ders çalışma programları istemeleri amacımıza ulaşma açısından bizleri mutlu etti. Diğer çalışmalarımızla bu gezimiz birleştiğinde öğrencilerimizin çalışma temposunu artırmaları ve motivasyon açısından etkili olacağını düşünmekteyiz.

Bu gezimizde bizleri okullarında misafir eden ve bilgilendiren okul müdürlerine , öğretmenlere ve Okul Müdürümüz Atilla Taşçı’ya , Okul Müdür Başyardımcımız Ahmet Boztaş’a, katkılarından dolayı Cihan Hayta’ya ve Okul Psikolojik Danışmanlarımız Yasemin Çiçe ve Enes Güney’ e teşekkür ediyoruz,''denildi.