İlk Bilim Fuarı Anafartalar Ortaokulunda açıldı. Açılış programına, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış kurdelesini okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte kesen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Anafartalar Ortaokulu öğretmenlerinin danışmanlığında öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin bulunduğu stantları tek tek gezerek bilgi aldı.
Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yılsonu etkinlikleri kapsamında Hamza Anaç İlkokulu tarafından hazırlanan yılsonu kermesi ve el emeği göz nuru ürünlerden oluşturan sergiye katıldı. İlk olarak öğrenciler tarafından yapılan el işi sergisini gezen Sultanoğlu daha sonra da bayan kursiyer tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.
Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu öğrencileri de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında bir sergi hazırladı. Serginin açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan,  okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve Yabancı Dil alanında projelerin sergilendiği fuarda öğrenciler gelen misafirlere yaptıkları projeleri tanıttılar.