Açılış toplantısına Vali Murat Koca, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve çok sayıda sanayici iş adamı katıldı. Açılış toplantısında konuşan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ‘’ Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için özellikle yerel kaynaklarımızla neler yapabiliriz konusunda sürekli kafa yoruyoruz. Bu zamana kadar bölgemize çok önemli hibe destekleri olsun kapasite artışı anlamında farkındalık anlamında çok önemli katkılar verdiğimizi düşünüyoruz. Bu programda özellikle sanayicilerimize kar amacı güden kuruluşlarımıza devlet desteklerinden azami faydalanması hedefledik. Teknik destek maksadıyla Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bu projeyi destekledik. Bu bir proje ve eğitim destek projesi. Fakat şunu belirtmem gerekiyor aslında Türkiye de şuana kadar devlet desteklerinin ciddi anlamda en geniş bir bölge Konya-Karaman bölgesidir. Hem sanayicilerimiz hem kamu kurumlarımızın devlet desteklerinden faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü günümüzde bilgi çok önemli bir sermaye ve bu proje ile ihracatımızın artacağı kanaatindeyim’’ dedi.
Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB)  düzenlenen eğitimler 26 Eylül tarihine kadar devam edecek. "Karaman İli Sanayicilerine Yönelik Destek ve Teşvik Programları ile Kamu Kaynaklarının Karaman İlinde Kullanımı" başlıklı proje kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitimlere katılanlara sertifika verilecek. 
Eğitime Katılanlara ‘Proje Yazma Havuzu’nda Öncelik Tanınacak
Dört gün boyunca devam edecek olan eğitimlere katılım sağlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılara, kamu ve sanayi kuruluşlarından gelen proje yazımı ve yönetimi (danışmanlık) gibi taleplerle ilgili olarak KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından öğretim elamanı seçimi için oluşturulan ‘Proje Yazma Havuzu’nda da öncelik sağlanacak.