Özdemir açıklamasında:“Bu yıl ÖSYM tarafından düzenlenen idarecilik sınavında Eğitim-Bir-Sen üyeleri, daha önceki yıllarda olduğu gibi yine büyük bir başarı elde etti.

Türkiye genelinde son yapılan yöneticilik sınavında açıklanan resmi rakamlara göre 60  ve üzeri puan alan öğretmen sayısı 36.756’dır. ÖSYM tarafından yapılan sınavda 20.286 Eğitim-Bir-Sen üyesi sınavı kazanmışken; 507 Eğitim-İş üyesi, 1367 Eğitim-Sen üyesi, 5.189 Türk Eğitim-Sen üyesi sınavı kazanabilmiştir. 9.282 kişi ise diğer kalan sendikaların ve sendikasızların toplamı şeklindedir. Türkiye genelinde de sınavdan alınan puanın aynısı mülakatta da verilmiştir.

İlimizde de söz konusu idarecilik sınavında 60 sınav baraj puanını aşan toplam 111 adayın 83’ü Eğitim-Bir-Sen üyesidir.

Yine okul müdürlüğü için sınavı kazanıp başvuru hakkı kazanan 42 adaydan 35’ i Eğitim-Bir-Sen üyesi adaylardır. Okul müdürlüğü için başvuran bu adayların en yüksek puan alan ilk 24 kişisi de yine Eğitim-Bir-Sen üyesidir.

Müdür yardımcılığı için sınavı kazanıp başvuru hakkı kazanan 69 adayın yine 48’i Eğitim-Bir-Sen üyesidir.

Eğitim-Bir-Sen’in bu başarısı tesadüf değildir. Sendikamız üyeleri, Bakanlığımız ya da ÖSYM’nin yaptığı bütün sınavlarda hep başarılı olmuşlar, ilimizde ve ülke genelinde her zaman en yüksek puanları almışlardır ve yukarıda da belirttiğimiz gibi Karaman’da da mülakatta sınav puanının aynısı verilmiştir. Bu başarıda üyelerimizin gayreti yanında sendikamızın yaptığı çalışmalar da önemli ve etkilidir.

Şube müdürlüğü, okul idarecilik sınavları, şef ve memurluk sınavları, aday öğretmenlik sınavları gibi bütün eğitim çalışanlarının gireceği sınavlar için genel merkezimiz tarafından oluşturulan akademik komisyonlarca hazırlık kitapları sendikamız tarafından basılmış, üyelerimize ulaştırmıştır. Diğer bazı sendikalar gibi başka bir yayınevinin kitabının üzerine sendika logosu basarak işi geçiştirme kolaycılığına kaçılmamıştır. Hazırladığımız kitaplarda kendi emeğimiz ve alın terimiz vardır.  

Ayrıca sendika binamızda sınava hazırlık kursları düzenlemiş, alanında tecrübeli hocalarımız üyelerimizi sınavlara hazırlamıştır. Sendikamız, düzenlediğimiz kurslarda deneme sınavları da yapmış üyelerimizi sınavlara hazırlamak için her zaman büyük çaba göstermiştir.

İdarecilik sınavında başarılı olan bütün eğitim çalışanlarını ve yeni atanan bütün eğitim yöneticilerini tebrik ediyor, hayırlı ve güzel çalışmalara imza atmalarını temenni ediyorum.” dedi.