Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile birlikte Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Karaman Kent Konseyi, Karaman Müftülüğü, Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi, Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinin katkı ve destekleriyle gerçekleşen ve Karaman İslami İlimler Derneğince hazırlanan ve yürütülen "Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs” projesinin kapanış toplantısı gerçekleşti.

Programa, Vali Fahri Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Karaman Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Servet Türegün, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük, Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, KMÜ akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, protokol konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan Karaman İslami İlimler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım, “Her bir programın amacı Karaman genelinde engelliler ve engelliliğe karşı tam bir toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturmak ve bunu artırarak devamını sağlamak ve çözüme ulaştırılmasını gerçekleştirmektir. Bütün çevremiz ile bir arada yaşıyoruz. Yaşadığımız insanlara karşı, çevremizde bulunan olaylara karşı sürekli bir bilinç ve duyarlılık içerisinde bulunmamız gerektiğinin şuurunda olmayı sağlamak amacıyla çalışmalarımızın sadece bu proje çerçevesi içerisinde yeterli olduğunu, biteceğini söylemiyoruz. Biz yaşadığımız sürece hayatın her türlü engelini kaldırmaya ve her türlü engel ile mücadele etmeye devam edeceğiz ve toplumumuzu bilinçlendirmeye gayret edeceğiz.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül de, dünyada her 100 kişiden 15’inin engelli durumda olduğunu, hatta pek çok engelli birinin diğer bireylerden çok daha fazla katkı sunduğunu söyledi. Akgül son olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tamamen engelsiz bir üniversite haline getirmek için her türlü adımı sonuna kadar attıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Bilinçli Üniversite, Engelsiz Kampüs Projesi proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak, proje kapanış ve değerlendirme sunumu gerçekleştirdi.

ÖYKÜLERİNİ DİNLEYEN HAYATININ DERSİNİ ALDI

“Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs” projesi kapanış programında düzenlenen panelde Eğitimci-Yazar Görme Engelli Halis Kuralay, Bedensel Engelli Ayhan Bahçeli ve Duyma Engelli Turan Yalçın hayat hikayelerini anlattı. Panelistlerin öykülerini dinleyen katılımcılar panel sonunda hayatlarının dersini aldıklarını ifade ettiler.

Program sonunda, Vali Meral tarafından panelistlere plaket, Türk İşaret Dili eğitimi alan katılımcılara da sertifikaları verildi.

Ayrıca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman İslami İlimler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle üniversitenin farklı akademik birimlerinden 120 öğrenci ile 30 akademik ve idari personele 3 ay boyunca 120 saat temel düzeyde işaret dili eğitimi verildi.