2 hafta da olacak olan sınavların 16 Mart Cumartesi günü 9-10 ve 11. Sınıflar için, 23 Mart Cumartesi günü ise 8. Sınıflar için okula kabul ve bursluluk sınavları yapılacaktır. Sınavlara kayıt yaptıracak olan gençler www.babaogluanadolulisesi.k12.tr adresinden online kayıt olabilirler. Sınav saatleri görsellerde mevcuttur.

Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şenol Erkan; “Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi olarak başarılı, genç, dinamik öğretmen kadromuzla eğitimde yenilikçi yaklaşımları ve öğretimde ise alanındaki özverili çalışmaları sayesinde Karaman halkımızın ve öğrencilerimizin övgü ile bahsettiği okul olmamızdan dolayı gurur duymaktayız. Karaman’ın en köklü ve nitelikli Anadolu Lisesi ünvan’ına sahip olmanın tesadüf değil başarı ile birlikte geldiğini vurgulayan Erkan, “Babaoğu Ailesi olarak eğitim başta olmak üzere spor, sosyal aktiviteler, kariyer günleri gibi konularda da öğrencilerimizi yetiştirdiğimiz aileyiz bu aile gelecek nesillere hizmet etmenin verdiği gurur ve mutluluğun başka duygulara benzemediğini, gençlerimizi Milli ve Manevi duygularla besleyerek, Çevresine, Vatanına, Milletine hizmet edeceklerini bilerek çalışmalarımız bizleri mutluluğumuzun ve çalışmalarımızın ana kaynağıdır.
Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi olarak bu aileyi genişletmek adına Karaman halkımızın ve gençlerimizin merakla beklediği Okula Kabul ve Bursluluk Sınavlarımızın tarihlerini açıklamış bulunmaktayız. Geçtiğimiz sene gençlerimizin yoğun katılımının olduğu bursluluk sınavımızı bu yıl 2 oturum şeklinde yapacağız. İlk oturum 9-10 ve 11. Sınıflara 2 oturum ise 8. Sınıflara yapılacaktır. %100’e kadar burs alabilecek olan gençlerimiz için kontenjanlarımız 8. Sınıf öğrencileri için 1000 ve diğer sınıf grupları için 500 ile sınırlıdır. İnternet sitemizden yapacakları başvurular ve bizzat okulumuzdan yapacakları başvurular ile sınava kayıt olabilecek olan öğrencilerimiz için sınav günleri Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanından sınavlardan 45 dk önce ücretsiz servislerimiz kalkacaktır. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.