Okul kadrosu 20 Haziran Pazartesi günü iftar saatinde veda yemeğinde buluştu. Yemeğe Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi Kurucusu Ali Konukseven'de katıldı. Sayın Konukseven şunları kaydetti:" Öncelikle değerli eğitimcilerimizin yanında ben sayın müdürüme kurumumuza vermiş olduğu emeklerden ötürü teşekkür ediyorum. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci kanaat dönemi, öğrencilerimizin çalışma ve özverilerinin karşılığını aldıkları karne heyecanıyla sona erdi. Böylece öğrencilerimiz için dinlenme, öğretmenlerimiz için yenilenme, yöneticilerimiz için ise sorunların tespiti ve çözümü için bir fırsat dönemine giriyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi bir sistemde yetişmeleri; öğretmen, yönetici hizmetlilerimizin iş barışı içerisinde daha nitelikli ve verimli bir performans ortaya koyabilmeleri için çalışacağız."dedi.
    Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi'nin kuruluşunda yer alarak görev yapmanın kendisine ayrı bir heyecan verdiğini belirten Mesut Sarıbaş şunları ekledi:" Yıllar su gibi akıp gidiyor. Dönüp ardıma baktığımda, sizlerle beraber olduğum günlerden hep güzel şeyler hatırlıyorum. Zor günlerde el ele vermenin hazzını, kalbimin derinliklerinde hissediyorum. Çalışma hayatımda yanlışlıklara karşı boyun eğmemeye gayret ettim. Hiç arzu etmemiş olmama rağmen, aranızdan bazı kişileri rencide etmiş, kırmış, öfkelenmiş ya da öfkelendirmiş olabilirim. Bu yüzden, hepinizle helalleşmek istiyorum. Hakkınızı helal edin. Yaşanan olumsuzluklar asla kişisel olmamış bulunduğumuz kurumun daha iyi noktalar ulaşması için yaşanmıştır.Umuyorum ki bu veda konuşması, yeni bir hayatın kapısını aralıyor. Sözlerimin sonunda bu 37 yıllık görev süresi içinde benden desteklerini esirgemeyen Kurucumuz Sayın Ali Konukseven'e ve çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Benden sonra görevi devralacak olan arkadaşımın bayrağı çok daha yükseklere taşımasını diliyorum. Bu duygular için de hepinize tekrar en derin hürmetlerimi sunuyorum. Hoş kalın, hoşçakalın…”dedi.
    Devraldığı bayrağı en yükseklere taşımak için çalışacaklarını ifade eden Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şenol Erkan: "11 yıllık eğitim öğretim alanındaki çalışma sürecim içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendim. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendim. Bizler bu kurumda birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Ben her yeni yılın yeni bir başlangıç olduğuna inandım. Bu düşünceyle yeni eğitim öğretim yılında devraldığım bu görevde siz değerli eğitimci arkadaşlarımında desteğiyle faydalı olmak için çalışacağım. Kurumumuza ve biz eğitimcilere verdiği emeklerden ötürü Sayın Mesut Sarıbaş’a çok teşekkür ediyorum."dedi.
Düzenlenen yemek Özel Babaoğlu Anadolu Lisesinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.