Karaman Özel Babaoğlu Koleji öğrencileri Belediye Başkan'ı Ertuğrul Çalışkan'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında öğrenciler Başkan Çalışkan'a, belediye çalışmalarının yanı sıra birçok konuda soru yönelttiler.

Okul müdürü Mustafa Ün, Sınıf öğretmenleri Büşra Uslu ve Bahar Tiske refakatinde "Yerel Yönetimler Ünite Etkinliği" kapsamında Belediyeye bir ziyaret gerçekleştiren Özel Babaoğlu Koleji dördüncü sınıf öğrencileri; Başkan Çalışkan'a şehircilik, belediye hizmetleri, sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında sorular yönelttiler. Sorulan bütün sorulara cevap veren Başkan Çalışkan, "Gelecek sizlerin elinizde yükselecek" dedi.

"Başkanım Yollar Neden Kazılıyor?"

Öğrencilerin merak ettiği bütün konulara tek tek cevap veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir öğrencinin "Yollar Neden Kazılıyor?" sorusu üzerine şu cevabı verdi:  “Karaman'da 35-40 yıl önce yapılan alt yapı o zamanın nüfus şartlarına ve o günlerin ihtiyaçlarına göre yapılmış. Fakat günümüzde bu eski alt yapı günümüz ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmiş. Elektrik hatları, içme suyu şebekeleri, kanalizasyon hatları yıpranmış neredeyse kullanılamaz hale gelmiş. Belediye olarak biz şehrin kullanılamaz hale gelen bütün alt yapısını değiştirmek ve en az elli yıl yüz yıl bu şehrin ihtiyacını karşılayacak şekilde yenilemek için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı oldukça hızlı bir şekilde yürütüyoruz ve en kısa sürede tamamlıyoruz" dedi.

"Başkanım Ağaçlar Neden Kesiliyor?"

Bir diğer öğrencinin "Ağaçlar neden kesiliyor?" soru üzerine Başkan Çalışkan:  “Belediye olarak kapsamlı bir ağaç kesimi veya amiyane tabirle ağaç kıyımı yapmamız asla söz konusu değil. Burada şuna açıklık getirmek gerekir ki, sökülen ağaç sayısının belki yüz katını belki bin katını 1 yıl içerisinde dikiyoruz. Şehir merkezinde bulunan, hiç bir estetiğe sahip olmayan, kökleriyle yol, kaldırım ve binalara hatta bulundukları bölgede esnafın ve vatandaşların binalarına zarar veren ağaçları kaldırıyoruz. Bunu yaparken de orada yaşayan esnaf ve vatandaşlarımızla istişare ediyoruz. Çalışmalar tamamlandığında bu caddeler üzerinde daha modern bir görünüme sahip ağaç ve bitkiler yerleştireceğiz. Sadece bir yıl içerisinde Karaman Belediyesi olarak 7 farklı türde 15 bin ağaç diktik" dedi.

Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan "Akıllı Kent Sistemi" hakkında öğrencilere bilgiler verdi.