Öğrenciler, Piri Reis Kültür Merkezi’nde hafta sonu, salonu dolduran misafirlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattılar.

Program hakkında bilgi veren okul müdürü Hilmi Erdoğdu: ”1. sınıfa başlayan öğrenciler,   anne-babalarının  elini tutarak okula gelirler. Heyecanla sıralara otururlar. Günler haftalar, aylar geçer. Öğretmenlerinin  anlattığı masalları, öyküleri dinlerler. Toplama, çıkarma işlemleri yaparlar, şarkılar, marşlar öğrenirler. Boyalı kalemlerle resimler çizerler.
Elleriyle havaya, tahtaya, deftere yazılar yazarlar. Güler, oynarlar.Aldıkları eğitim ve öğretimle hayata hazırlanırlar.Sıra aldıklarının karşılığını gösterme sırasıdır.O gün, onlar için bayramdır.Bu bayramın adı “Okuma Bayramı” dır. 
Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri de öğrendiklerini, yetenekleriyle birleştirerek öğretmenlerimiz, Bahar Tiske ve Büşra Uslu eşliğinde  gerçekleştirdikleri “Okuma Bayramı”nda ailelerinin ve okulumuzun gurur kaynağı oldular. Hazırlanan program,şiirler, marşlar, müzikli dans gösterileri, ingilizce şarkılar ve okul marşımızın söylenmesiyle  devam etti.Bütün öğrencilere okuma belgelerinin verilmesiyle sona eren  programda,  görevlerini zevkle yerine getiren öğrenciler büyük alkış topladı. Programda emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve öğrenci velilerimize çok teşekkür ederim.” dedi.
Okuma bayram, yapılan ikramların ardından sona erdi.