Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (KMÜ PTTO) davetiyle KMÜ’ye gelen Konya Teknokent Patent Vekili Ahmet Akkaş ile Patent ve Ticarileştirme Temsilcisi Avukat Mehmet Tanyer, üniversite personeliyle bir araya geldi.

Patent süreci hakkında görüşmelerin gerçekleştirildiği toplantıda buluşçuların patent konusunda genel bilgi edinmesi ve fikirlerinin ön araştırmasının değerlendirilmesi yapıldı. Görüşmelerde patent portföyünün yönetimi hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

“Patent sürecinin her aşamasında buluşçularımızın yanındayız”

Patent Vekili Ahmet Akkaş yaklaşık on katılımcı ile görüşerek fikir sahibi buluşçuların ellerindeki dokümanlar üzerinden patent okuryazarlığı konusunda buluşçulara yol gösterici olmayı hedeflediklerini belirtti. Akkaş, “İş fikri, proje fikri, ar-ge çalışmalarının bir ürününü patente dönüştürmek isteyen üniversite personelinin çalışmalarını değerlendirmek için onlarla birebir görüşerek fikirlerini dinlemek ve onlara patent başvuru işlemlerinin başından sonuna kadar destek olmak amacıyla bu görüşmeleri gerçekleştirdik.” dedi.

Patent Vekili Ahmet Akkaş, KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’ne de buluşçuların patent işlemleri hakkında düzenlemiş olduğu toplantı nedeniyle teşekkür etti.