Servis elemanları ve kat görevlileri eğitimleri başladı.
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bakanlığının meslek edindirme kursları kapsamında Karaman’da Turizm Otelcilik alanında personelin tecrübelerini artırmak amacıyla eğitim düzenledi.
Karaman’da otellerde çalışan toplam 51 kişinin müracaat ettiği eğitim kursları 3 bölümde yapılacak. Kültür Bakanlığı düzeyinde usta öğreticilerin öncülüğünde kişisel gelişim semineri 1 gün, iş bazlı personel eğitimlerinde kat departmalarında çalışanlar için 6 gün ve yiyecek içecek servislerinde nitelikli servis elemanlarının eğitimi de 6 gün sürecek. 1 günlük eğime katılanlara katılım belgesi, 6’şar günlük eğitime katılanlara ise sınav sonunda başarı belgeleri verilecek.
Mesut Grand Otel’de eğitim öncesi bir açılış konuşması yapan Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta; “Karaman’da 6 Otelimiz Turizm Belgeli, 5 Otelimizde Belediye Belgeli bulunmaktadır. Toplamda 467 odamız ve 862 yatağımız bulunmaktadır. Konaklamada çalışan personelimizin daha kalifiye ve nitelikli olmaları için yapılan bu eğitim çalışmaları isabetli olacaktır.”dedi.