Piri Reis İlköğretim Okulu Proje Ekibi toplantı öncesinde Şube Müdürü M.Akif DUMAN ve Projeler Koordinasyon Ekibi’nden Ramazan ARSLAN’ın da katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’u makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

 Okul Müdürü Mustafa ÇAĞLAR;“Europan Students: Agents of  Sustainable Development(Avrupalı Öğrenciler: Gelişimin Ajanları) adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibinden 3 öğretmenimiz, 26–31 Mart 2012 tarihleri arasında Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaktır. Projemiz kapsamında öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmayı, dikkatlerini doğa kirliliğine,  ekonomik kalkınmaya ve yaşam standartlarının yükseltilmesine çekebilmeyi,  farklı kültürleri ve eğitim sistemlerini inceleyerek mesleki deneyimlerimizi artırmayı hedeflemekteyiz.’’ dedi. 

           Piri Reis İlköğretim Okulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY yaptığı açıklamada:“ İlimizden farklı eğitim kurumlarımızın proje yolculuğuna katıldığını, Avrupa ülkelerinde ülkemizi ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil ettiklerini görmek bizleri mutlu etmektedir AB Eğitim ve Gençlik Projeleri sayesinde öğretmen ve öğrencilerimizde bir dinamizm oluşmakta, okullarımız her geçen yıl yeni tecrübeler ve başarılar kazanmakta, projelerde elde edilen deneyimler ile daha donanımlı hale gelmektedirler.  Bu güzel çalışmayı ortaya koyan okulumuzun idareci ve öğretmenlerine, teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.