Polonya’dan Karabük’e gelen 10 kişilik öğretmen grubu, 5 gün süren bir proje kapsamında okullarda incelemelerde bulunacak.

Teknoloji Bilgileri Kullanımı üzerine Türkiye’de Karabük’ü pilot il olarak seçen 10 kişilik Polonyalı öğretmenler okul gezileri ve incelemelerinin ardından Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ı ziyaret ederek hayranlıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin eğitime önem verdiğini ve en üst zirveye çıkardıklarını gördüklerini anlatan öğretmenler okullarla uygulanan Fatih Projesi’nin ise muhteşem olduğunu dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Ewa Prandzioch, teknoloji bilgilerinin kullanımı noktasında proje yaptıklarını ve ülkelerinden okullara baktıklarında bilgi teknolojilerini ve interneti iyi kullanmadıklarını fark ettiklerini söyledi. Okullarda teknoloji çok az kullanıldığından dolayı sıkıntı yaşadıklarını anlatan Prandzioch, şöyle konuştu: "Avrupa’da partner bulamadık ve olumlu bir cevap alamadık. Türkiye bu noktada bize destek oldu. Burada olmaktan onur duyuyoruz. Bizim için çok faydalı olacak. Bizim Polonya’da teknolojiyi iyi kullanamamamızın sebebinin birincisi para diğeri ülke olarak fazla farkındalık oluşturulmadığı. Okulları gezdik, zengin bir ülkesiniz ve çocukların teknolojiyi, bilgisayarları çok iyi kullanması karşısında çok şaşırdık. Okullarda uygulanan Fatih Projesi muhteşem ve çok etkilendik. Bu sisteme o kadar bayıldık ki kelimeler yetmez. Bizim ülkemizle sizi kıyasladığımızda siz eğitime o kadar çok önem vermişsiniz ki, en üst seviyeye çıkarmışsınız. En zirvede eğitimin olduğunu gördük.”

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan ise, dünyanın teknoloji sayesinde çok küçüldüğünü ve teknolojinin bütün dünyada baş döndürücü bir şekilde geliştiğini söyleyerek, “Bazı bilim adamlarının 21. yüzyılın teknoloji yılı olacağı konusunda görüşleri vardı. Bu teknolojiye ayak uyduramayan ülkelerin her zaman geride kalacağı muhakkaktır. Eğer bu teknolojiyi eğitim alanında kullanamıyorsak bu daha vahimdir. Eğitimde bu tür şeyleri paylaşmak çok güzeldir. İnsana yapılan hizmet bütün hizmetlerin üstündedir. Birkaç gündür okullarımızı geziyorsunuz. Okullarımızda teknolojiyi nasıl kullandığımızı görüyorsunuz. Bakanlığımızda bu konuya önem veriyor. Bunları sizlerde mutlaka görmüşsünüzdür. Eğitime ve özellikle öğretmene yapılan yatırım asla boşa gitmez” dedi.