Okuldan yapılan açıklamada;'
Comenius Eğitim Projeleri kapsamında Polonya, İspanya ve İngiltere’ den ülkemize gelen ortaklarımız 22 Mayıs 2012 Salı günü Konya Havaalanından alınaraka Karaman’ da kalacakları otele yerleştirildiler.
Karaman Makro Market’ te Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı Resim Sergimizin açılışı yapıldı.  Açılışa Kaymakamımız  Sayın Erkan İSA ERAT ve beraberindeki protokol üyeleri de katıldı.
23 Mayıs 2012 Çarşamba Okulumuz  öğrencileri  tarafından hazırlanan “Geri Dönüşüm” konulu sergiye katılan misafirlerimizi projemizin maskotu “Walle” karşıladı. Küçük sürprizimizden oldukça mutlu olan misafirlerimiz, Ayrancı Kaymakamımız Sayın Erkan İsa ERAT, Ayrancı Belediye Başkanımız Yüksel BÜYÜKKARCI  ve Milli Eğitim Müdürümüz Abdullah MAMAŞ ile birlikte serginin açılışını yaptılar.
Serginin ardından Ayrancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman ÇAKMAK, misafirlerimize geleneksel  Ebru  sanatının tanıtımını uygulamalı olarak görme imkanı sağladı.
İlçe Kaymakamımızı makamında ziyaretinden sonra Konya Mevlana Türbesini ziyaret eden misafirlerimize, aynı gecenin akşamında Karaman’ da “Çiğ Köfte” ziyafeti verildi.
24 Mayıs 2012 Perşembe sabahı erken saatlerde Nevşehir’ e yola çıkan misafirlerimiz, Peri Bacaları ve Ürgüp gezisi ile dolu dolu bir gün daha geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.
25 Mayıs 2012 Cuma Türk Misafirperverliğine ve gördükleri ilgiye teşekkür ederek ülkemizden ayrılan Comenius ortaklarımızın ağırlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz,''dendi.