Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde çalışmalar yürüten Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anafartalar Ortaokulu Proje Ekipleri, Hollanda ve Yunanistan’da yapılacak çalışmalar öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret ettiler.
Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş ve Proje Ekibi “Hasta Bakımı Uygulamaları Ve Hemşirenin Rolü” isimli projeleri kapsamında yurt dışı toplantısını gerçekleştirmek üzere 6-26 Nisan 2014 tarihleri arasında Roterdam şehrinde olacak. Projeyle ilimiz Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan hemşire adaylarının Avrupa’daki hasta bakımı ile ilgili örnek uygulamaları yerinde gözlemlemeleri sağlanacak.

AB proje çalışmaları yürüten bir başka ekip olan Anafartalar Ortaokulu Proje Ekibi, Okul  Müdürü Mehmet Akif Duman, öğretmen ve öğrencileriyle gerçekleştirdiği ziyarette çalışmaları hakkında Milli Eğitim Müdürü’ne bilgi verdiler. Projeyi yürüten öğretmen ve öğrenciler, “Bringing up Global Citizens - Küresel Yurttaşlar Yetiştirmek” isimli çalışmaları için Yunanistan’a gidecekler.  İspanya, Polonya, Yunanistan, Romanya, İtalya ve Türkiye’den katılan proje ortakları, burada gerçekleştirdikleri görüşmelerle ortak ülkelerdeki eğitim sistemlerini inceleyerek okullar ve diğer kurumlar arasında iletişimi ve dayanışmayı artırmayı hedefliyorlar. Ayrıca proje ile öğrenciler arasında çevreyi koruma bilinci konusunda farkındalığı artıracak çalışmalara yer veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, projeye katılan okullarımızın sorumluluğuna dikkat çekerek bu çalışmaların öğretmen ve öğrencilerin farklı kültürleri ve dilleri tanımasına katkı sağlayacağını dile getirdi. İl Müdürü Sultanoğlu, projeye emek veren okul idareci, öğretmen ve öğrencilerine başarılar dileyerek ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.