Karaman'da Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından merkez ve ilçelerde öğrenciler için TEOG Tercih Danışma Merkezleri oluşturuldu. 

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  şehir merkezinde 7  ve  ilçelerde de birer olmak üzere toplam 12 tane danışma komisyonu kurdu. Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, PDR birimince açılan danışma komisyonları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Göktepe yaptığı açıklamada Milli eğiitm bakanlığından kadrolu 5 öğretmenleri olduğunu,  bu öğretmenlerin sabah 08:00 - 17:00 arasında öğrencilere yardımcı olduğunu dile getirdi. Mesai saatlerinde gelemeyenler için akşam Aktekke Meydanı'nda ve Türk Dili Parkı'nda stant kurduklarını, burada da 21:00 ve 24:00 saatleri arasında öğrencilere yardımcı olacaklarını belirtti. 
Son Karar Öğrencinin
Göktepe, " Öğretmenlerimiz , öğrencilerin puanlarına ve  yüzdelik dilime göre hangi okul olduğunu belirleyip onları yönlendiriyorlar. Tercih sırası ve karar öğrenciye ait. Biz sadece yönlendirme, rehberlik görevimizi yapıyoruz. Uygun olan bölümlerin önerisini öğretmenlerimiz yapıyor." diye konuştu.
Tercih döneminde aile ve öğrencilerin heyecanlı oldugunu dile getiren Göktepe öğrenci ve ailelere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: "Tercih dönemi heyecanı devam ediyor ve bu sebeple yoğunluk oluyor. Bizde bu nedenle randevu sistemine geçtik. Randevu alamayanlar akşam açtığımız çadırlara gelebilirler. Dikkatli olsunlar tercihlerini yaparken. Yanlış tercihten dolayı herhangi bir üniversiteye yerleşemeyebiliyorlar. 5 özel eğitim öğretmeni, 7 tane rehber öğretmeni ile çalıştığımız merkezimize gelerek bizden yardım alabilirler."