Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen mezuniyet törenleri yerine fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren ve Karaman'da ikamet eden öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri Rektör Akgül tarafından verildi. Diğer mezunlara ise diplomaları kargo yoluyla ulaştırıldı.

KMÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen ödül töreninde Eğitim Fakültesi ikincisi Yusuf Karakuş, İslami İlimler Fakültesi üçüncüsü Kübra Ünlü, Kamil Özdağ Fen Fakültesi ikincisi Hatice Rabiya Çavuşoğlu, Mühendislik Fakültesi üçüncüsü Nermin Baştuğ, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birincisi Ramazan Yıldırım, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu ikincisi Sultan Pınar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikincisi Zehra Parıltı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Mevlüt Kömbeci ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ikincisi Ali İhsan Albayrak, mezuniyet belgelerini Rektör Akgül'ün elinden aldı.

Koronavirüs nedeniyle mezuniyetlerini gönüllerince yaşayamadıkları için üzgün olduklarını belirten öğrenciler Rektör Akgül'e düzenlenen tören için teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ise, "Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını hayatlarımızın hemen her alanına nüfuz ederek pekçok rutinimizi değiştirdi. Yükseköğretim camiası da bu süreçten fazlasıyla etkilendi. Bu nedenle mezuniyet törenlerimizi düzenleyememiş olmanın burukluğu içerisindeyiz. Ancak en azından ilimizde bulunan öğrencilerimize belgelerini vererek sizler vasıtasıyla bir kez daha tüm öğrencilerimize selam ve sevgilerimizi yollayalım istedik. Sizleri ve dereceye girmesine rağmen fiziksel uzaklıklar nedeniyle aramızda bulunamayan diğer mezunlarımızı, ayrıca üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

Rektör Akgül konuşmasının devamında mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Şuan burada aldığınız diploma sizin için yeterli olmasın ve mutlaka önlisans mezunu olanlarınız lisansa, lisans mezunu olanlarınız ise lisansüstü eğitime başlayın. İçinde bulunduğumuz durum sizi asla olumsuz düşüncelere sürüklemesin. Hedeflerinize odaklanarak mesleki gelişiminiz doğrultusunda okumaya, araştırmaya, çalışmaya, üretmeye, kendinize ve çevrenize iyilik yapmaya gayret gösterin. Her birinize güzelliklerle dolu, sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat temenni ediyorum.” dedi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.