Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında Dünya Çevre Günü olarak ilan edilen 5 Haziran, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bilincinin oluşması açısından önemli bir gündür.

Küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri, sınırsız tüketim ve doğanın bilinçsiz bir şekilde kullanılması gibi nedenlerden ötürü tabiattaki en hayatî unsurlar olan hava, su ve topraktaki kirlilik oranları artmış, doğal yaşam dengesi fazlasıyla bozularak gerek doğa gerekse insanlığın geleceği için tehdit oluşturmaya başlamıştır. Doğayı ve canlı yaşamını korumak, çevre sorunlarının farkında olarak bu sorunlara çözüm üretmek, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam aktarabilmek, tüm bireylerin ve geniş ölçekte tüm insanlığın en önemli görevlerinden biridir.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak farklılaşma alanlarımızdan birisini de temiz enerji olarak belirlemiş bulunmaktayız ve bu konuda özellikle enerji israfına karşı, üniversitemizde yakın bir zamanda faaliyete geçecek olan Enerji Verimliliği Merkezinin altyapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bir KOP projesi olarak Kalkınma Bakanlığımızın desteğiyle ve yaklaşık 2 milyon TL bütçeyle kurulacak olan Enerji Verimliliği Merkezimiz, bu alanda faaliyet gösteren Türkiye'deki üçüncü merkez olacak. Projemizin şimdiden bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yine geçtiğimiz yıl kurduğumuz ve altyapı çalışmalarına devam ettiğimiz Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, çevre ve biyolojik zenginlik konusuna ilişkin hassasiyetimizin neticesi olarak faaliyete geçmiştir.

Başta üniversiteler ve yerel yönetimler olmak üzere çevre konusunda tüm kurum ve kuruluşlar gereken duyarlılığı göstermeli, bireyler olarak da önce kendi çevremizden başlayarak yaşadığımız dünyaya karşı daha özenli ve nazik davranmalı, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için hep birlikte gayret göstermeliyiz.

Bu vesileyle çevre konusunda bir kez daha düşünmek ve bu konuda yapabileceklerimizi gözden geçirmek temennisiyle, çevreye karşı duyarlı tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum.”