Türkoloji sahasında dünyanın en önemli kurumları arasında bulunan Rusya Bilimler Akademisi, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin tebliğ başvurularını kabul etti.

ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri, 23-29 Kasım 2014 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek sempozyumda tebliğlerini uluslararası akademik alanın hizmetine sunacaklar.

ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Doğan yönetiminde Yüksek Lisans öğrencileri Eda Bindaş, Cumali Utaş ile Sinan Kurt adlı öğrenciler, Moskova’daki Rusya Bilimler Akademisince tertiplenen ‘Etnik, Etnogenetik ve Sosyo-Kültürel Açıdan Karaçay-Malkar Halkının Dil ve Kültür Kaynakları’ konulu uluslararası sempozyuma tebliğli olarak katılacaklar.

1818 yılının Ekim ayında Sant Petersburg’da ‘İmparatorluk Bilimler Akademisi Asya Müzesi’ adıyla kurulan, 1950 yılında Moskova’ya taşınan ve Uzak Doğu, Orta Asya ve Kafkasya halkları üzerine çalışmalar yapan önemli bir Türkoloji merkezi olan Rusya Bilimler Akademisi’nin düzenlediği uluslararası toplantıda ODÜ yüksek lisans öğrencilerinin 1800’lü yılların başından bu yana Rus zulmünü yaşayan Karaçay-Malkar halkının dil ve kültür alanında tebliğlerini kabul etmesi ciddi bir başarı görülüyor.

ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Doğan da yaptığı araştırma, çalışma ve yayınlarıyla Türkoloji alanında önemli isimlerden biri olarak tanınıyor.