Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 13.30’da gerçekleştirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Karaman Askerlik Şubesi Başkanı Albay Yurdakul Kazım Türkmen, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katıldı.
    Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Çocuk Gelişimi Bölümü’nden 71 ve Yaşlı Bakımı Bölümü’nden 69 olmak üzere 140 öğrenci mezun olurken, ilk mezunlarını veren Uygulama Anaokulu’ndan 20 öğrenci mezun oldu.

    Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1.si Yaşlı Bakımı öğrencisi Zeliha Sargın “Başlangıçlar mutlu, bitişler hüzünlü oluyor. Gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde bayrağı benden sonraki arkadaşlarıma devrediyorum.” dediği konuşmasını Shakespeare’in “Hayat bir oyun sahnesi, sırası gelen çıkar gider” sözüyle noktaladı.

    SHMYO Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Yüksekokul’un kuruluşundan bu güne kadar geçen sürede aşılan zorlukları ve okulun gelişimini anlatarak “Huzurlu ve üniversitemizin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak bir eğitim-öğretim dönemini kapatıyoruz.” dedi. Mezunların ailelerine hitap eden Doç. Dr. Sezer, “Öğrencilerimizin istikballerinden korkmayın, onlarla gurur duyabilirsiniz. Gelecekte onların yaptıklarını gururla, onurla izleyeceksiniz.” diye konuştu. Öğretim elemanlarına seslenerek, “Öğrencilerimize onların mesleğinin de bir gereği olan saygıyı sevgiyi aşıladığınız ve onlara model olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” diyen Doç. Dr. Sezer, öğrencilere başarılı bir hayat dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Gökmen “Hayat, bir tebessüm biriktirme yarışıdır”

   Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen törende “Bugün burada başarıyı ve mutluluğu paylaşmak için buluşuyoruz. Ortada bir başarı varsa bunda payı olan başkaları da vardır, teşekkür edilecek kişiler vardır. Öncelikle velilerimize teşekkür ediyorum. Bir baba olarak çocuk yetiştirmenin zorluklarını biliyorum. Gözünüz gibi baktığınız çocukları bizlere emanet ettiniz. Bu başarı sizin, annelerin ve babaların başarısıdır. Hocalarımız, ailelerin müthiş bir itina ile yetiştirdiği çocuklara her alanda özen gösterdiniz, model oldunuz, bunun için size teşekkür ederim. Öğrenci arkadaşlarım, bu gün bu okulunuzu başarıyla tamamladığınız için sizleri de tebrik ediyorum.” diye konuştu.

    Rektör Gökmen sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin örnek bir ülke olmasını, bütün güzellikler bakımından en önde olmasını isteriz. Ülkemizi Atatürk’ün dediği muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak olan sizlersiniz. Ancak akşama kadar işini yapıp rahat rahat uyuyabilen gençler değil, işini en iyi şekilde yapıp daha iyi nasıl yapabilirim diye uykusu kaçan gençler muasır medeniyet seviyesine ulaştırabilir.” dedi.

    “İnsan ne şekilde öleceğini bilemez ancak nasıl yaşayacağı kendi elindedir.” diyen Gökmen “Hayat bir tebessüm biriktirme yarışıdır. Yaşamınızda mümkün olduğunca tebessüm biriktirmenizi diliyorum. Öldüğünüzde tek götürebileceğiniz biriktirdiğiniz tebessümlerdir.” şeklinde konuştu.

    Rektör Gökmen konuşmasının ardından SHMYO okul birincisi Yaşlı Bakımı Programı öğrencisi Zeliha Sargın’a plaket takdim etti. Okul ikincisi Yaşlı Bakımı Programı öğrencisi Gönül Başer’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve okul üçüncüsü Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Hatice Yürük’e Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer plaketlerini verirken Anaokulu marşını yazan Hazal Dinç’e plaketini Askerlik Şube Başkanı Albay Yurdakul Kazım Türkmen takdim etti.

 
Üniversitenin En Küçük Öğrencilerinin Kep Heyecanı

   Uygulama Anaokulu öğrencileri Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde cüppe giyip kep attılar.

  Anaokulu marşını söylemek için sahneye çıkan küçük öğrenciler ailelere ve mezuniyet heyecanı yaşayan büyüklerine eğlenceli dakikalar yaşattılar. Anaokulu marşının okunmasının ardından öğretmenleri Hilal Günaydın ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından sunulan başarı belgelerini alan Anaokulu öğrencileri kep attılar.

   Anaokulu öğrencilerinin kep atmasının ardından Çocuk Gelişimi öğrencileri diplomalarını alarak kep attı. Tören, Yaşlı Bakımı öğrencisi okul birincisi Zeliha Sargın’ın kütüğe ismini çakmasıyla sürdü. Yaşlı Bakımı öğrencilerinin diplomalarını alması ve kep atmasıyla tören sona erdi.