Samsung Mobil İçerik Sorumlusu Burak Emiralp, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde katıldığı toplantıda Türkiye’de mobil kullanıcıların mobil uygulama mağazalarından daha çok ücretsiz uygulama indirdiğini ve Türkiye’nin mobil uygulama indirme konusunda 17’nci sıradan 10’uncu sıraya yükseldiğini kaydetti.

Samsung Mobil İçerik Sorumlusu Burak Emiralp, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin (UAÜ) tezsiz yüksek lisans programı olan MBA öğrencileriyle bir araya geldi. Emiralp, farklılaşma aracı olarak içerik pazarlama ve müşteri deneyimi konusunda yapılan çalışmalardan söz etti. Türkiye ve dünyada Samsung’un indirme ve mobil mağazalara eklediği uygulamalara değinen Emiralp, Samsung ile kendi alanında uzman birçok markanın iş birliği yaparak içerik ve ürün pazarlama konsunda büyük yol aldıklarını söyledi.

"MOBİL KULLANICILARIN YÜZDE 86’SI ZAMANINI MOBİL UYGULAMALARDA HARCIYOR"

Özellikle mobil uygulama mağazalarının reklam ve ürün pazarlamaya uygun alanlar olduklarını ifade eden Emiralp, Türkiye ve dünyada kullanıcıların mobil mağazalarda ve uygulamalarda harcadıkları zamanla ilgili, "Türkiye ve dünyada son mobil kullanıcı zamanın yüzde 86’sını mobil mağazalardan indirdiği uygulamalarda harcıyor. Yüzde 86’lık oranın yüzde 32’sini oyunlar kapsıyor. Kullanıcıların yüzde 14’üde internette ve birtakım sosyal paylaşım alanlarda zamanını harcıyor" dedi.

"TÜRKİYE’DE KULLANICILAR ÜCRETSİZ UYGULAMALARI DAHA ÇOK İNDİRİYOR"

Google Play ve IOS gibi uygulama mağazalarında kullanıcıların daha çok hangi uygulamaları indirip kullandığı konusunda da istatistik paylaşan Emiralp, Türkiye’nin mobil mağazalardan ücretsiz uygulamaları indirdiğini söyledi. Emiralp, "Türkiye’deki kullanıcılar mağazalardan ücretsiz uygulamaları daha çok indiriyor. Mobil uygulama indirme konusunda Türkiye 10 puan yükselerek 7’inci sıraya çıkmış durumda" şeklinde konuştu.