Programı İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç,İlçe  Protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Kaymakam Ali Öner şu sözlerle yaptı

Öncelikle hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sarıveliler Okuyor Projesi” kitap seti dağıtımı kapsamında toplanmış bulunuyoruz. Bu proje geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak okuma kültürü ve kitap sevgisinin aşılamak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlanmış bir projedir.

Kitap okuma alışkanlığının dünya standartlarının çok altında kaldığı ülkemizde acı vericidir ki hepimiz televizyonda yayınlanan bizlere hiçbir şey katmayan programların ve sosyal medya araçlarının esiri olmuş durumundayız. Bizi bu durumdan kurtaracak tek yol gazete dergi ve kitap okumaktır. Okumak bilgi dağarcığımızı geliştirir. Haklarımızın ve ödevlerimizin neler olduğunu öğretir, aynı zamanda iyi bir birey iyi bir vatandaş olmak için ilk adımı atmamızı sağlar. Bizlere geçmişimizle ilgili hemen her şeyi öğretir. Bu konu ile ilgili Descartes’ in şu sözünü hatırlatmakta fayda var. “ En iyi kitapların okunması, geçmiş yüzyılların en büyük insanları ile konuşmak gibidir.”

Sevgili öğrenciler kitaplar hiç şüphesiz ki milletlerin ve bu milletleri oluşturan fertlerin hayatlarını değiştiren ilerlemelerini ve yeniliklere ulaşmalarını sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Voltaire’ nin “Yabani uluslar dışındaki her ülke kitaplar tarafında yönetilir” sözünde bahsettiği gibi kitap devlet ve onu oluşturan bütün unsurlar üzerinde son derce etkilidir. Bilgi ve teknik üzerine kurulan modern dünyada iyi bir yer edinebilmek hep daha çok okumaktan geçer.

Nasıl ki yüce kitabımız kuran-ı kerimin ilk emri “Oku!” ise bizlerde kendimize ilk olarak okumayı görev edinmeliyiz. Çünkü kitalar bizlere asla kızmayan raflarda sessizce okunacağı günü bekleyen her zaman yanımızda olabilecek birer arkadaşlardır.

Bu proje kapsamında çeşitli konferanslar yazarlarla söyleşiler okuma etkinlikleri okuma yarışmaları kardeş okullar arası kitap değişimi öğrenci aileleri ile kitap okuma etkinlikleri ve ilçe halk kütüphanesine gezi düzenlenecektir. Ayrıca okullarımızda bulunan toplan 111 sınıfa 5346 adet kitap dağıtılacak ve öğrencilerimiz 4 Mayıs tarihinde sınava tabi tutulacaktır. Bu sınav sonucunda kendi kategorisinde dereceye giren öğrencilerimize 1. Bisiklet, 2. Tablet, 3. MP3 çalar olmak üzere 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında çeşitli hediyeler verilecektir.

Projemizin ilçemize hayırlı olmasını diler bol kitaplı günler dilerim. Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlarım. Sözleri ile son buldu.

Konuşmanın ardından her sınıf seviyesinden birer öğrenciye okuyacakları kitaplar verildi ve program son buldu.

HABER MERKEZİ