TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına başvuru yapan Sarıveliler’deki tüm okulların başvuruları kabul edildi. İlçedeki tüm okullarda bilim fuarlarının yapılacak olması memnuniyetle karşılandı. İlçede 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci döneminde adeta bilim şenliği yaşanacak. İlçede bulunan 8 ortaokul ve 2 lisenin tamamında bilim fuarı sergilenecek. Bu sebeple eğitim alanında Karaman’da bir ilke imza atılmış oldu.

80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Mustafa Barcın İmam Hatip Ortaokulu, Adiller Şehit Öğretmen Ali Yıldız Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulu, Civler Şehit Abit Orbay Ortaokulu, Dumlugöze Ortaokulu, Dumlugöze İmam Hatip Ortaokulu ile Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sarıveliler Anadolu İmam Hatip Lisesi bilim fuarı gerçekleştirecek okullar olarak belirtildi. TÜBİTAK destekli bu fuarların başvurusu onaylanan her okula 5 bin TL katkı sağladığı ve bu desteğin de fuarların daha etkili olmasını sağlayacağı vurgulandı.

Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, başvuruların onaylanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek: “Karaman’da böyle bir ilke imza atmamızda emeği olan proje koordinatörlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olarak karşımıza çıkan TÜBİTAK bilim fuarlarının tüm okullarımızda gerçekleşecek olması oldukça önemli.

Bilim fuarları özellikle öğrencilerin çevresine bilimsel bir gözle bakmalarına, kendi yeteneklerinin farkına varmalarına, yeni beceriler geliştirmelerine ve merak ettiği konular hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunur. Öğrenciler bu etkinliklerin planlanması, hazırlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında eleştirel düşünme, zaman yönetimi, problem çözme, yazılı ve sözlü sunum ile bilimsel araştırma becerilerini geliştirecek, sabırlı ve özgüvenli olmayı öğrenecek, liderlik vasıflarını kazanacak.” dedi.