2012–2013 Eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavlarında Zübeyde Hanım Ortaokulundan il birincisi Hüseyin Can Yenilmez, Yılmaz Babaoğlu İlkokulundan il ikincisi Ceren İşler ve Özel Babaoğlu Kolejinden il üçüncüsü Ayşe Erten aileleri ve okul müdürleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu: Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil derslerinden soruların tamamını doğru cevaplandıran Hüseyin Can Yenilmez’i,il ikincisi Ceren İşler’i ve il üçüncüsü  Ayşe Erten’i göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarının muhakkak ki hem ilimize hem ülkemize olumlu yansımaları olacaktır. Biz eğitimde başarının öğrencinin mutlu, huzurlu, sosyal yönden kendini geliştirmiş, evrensel değerlere sahip bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleri sayesinde geleceğini belirttik. Yıl içerisinde buna bağlı olarak öğrencilerimize akademik eğitiminin yanında değerler eğitimi de verdik. Bu bağlamda ilimizdeki başarı seviyesinin devamlı yükseldiğini gördük. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendisini yetiştirmiş, umut saçan, pırıl pırıl gençlerimizin varlığı geleceğimiz açısından ümidimizi artırmaktadır. Bu başarılar, bizlere büyük güç ve moral vermektedir.”dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Sultanoğlu öğrencilere başarılarının nedenini ve ilerde düşündükleri meslekleri sordu. İl Birincisi Hüseyin Can Yenilmez elektrik-elektronik bölümünü düşünürken Ceren ve Ayşe genetik mühendislikleri bölümünü düşündüklerini belirttiler. Öğrenciler başarılarının ailelerinin, öğretmenlerinin destekleri, düzenli çalışmalarına ve hiç aksatmadan kitap okumalarına bağlı olarak geliştiğini belirttiler. 

 Toplantı sonunda Öğrencilere kitap ve kol saati hediye veren Sultanoğlu konuşmasında; “Bu başarının gizli mimarları Zübeyde Hanım Ortaokulu, Yılmaz Babaoğlu ilkokulu, Özel Babaoğlu Koleji öğretmenlerini, idarecilerini ve çocuklarının eğitimi ile yakından ilgilenen velilerimizi gayretlerinden dolayı kutluyorum. Bu başarı modelleri çoğaldıkça Karaman’ımızda başarıların artarak devam edeceğinden hiç kuşkum yok. Bu nedenle aldığımız başarı bayrağını hiç yere düşürmeden devamlı yukarıya taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Ben bu başarıda emeği geçen başta öğrencimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”dedi.