8 Haziran 2013 tarihinde yapılan  ve 1.112.604 öğrencinin girdiği 8. sınıf  SBS sonuçları açıklandı. 


BABAOĞLU KOLEJİNDEN OYP’ DE 479,370  PUAN ORTALAMASI
Sınav sonuçları ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa ÜN: “Geride bıraktığımız 12 yılda eğitim ve sınav sistemi birçok değişikliğe uğradı. Fakat okulumuz her sisteme bir adım önde başladı. Her yıl yapılan sınavların ardından ortaya çıkan tablo, okulumuz ve ilimiz adına bir gurur tablosu olarak akıllarda kaldı. Türkiye’deki yaklaşık 38.000 ilköğretim okulu arasında geçen bu yarışta, eşine az rastlanan bu tarihi başarılarımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Her eğitim kurumuna bu tür başarılar kısmet olsun diyorum. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz  ve aileleri 8 yıl boyunca çok emek harcayarak bu gurur tablosunu oluşturdular. 12 yıldır süregelen bir alışkanlığın  devamını getirdiler. Özellikle bu yıl çok zor geçen sınavdan yine alnımızın akıyla çıkmanın sevincini yaşıyoruz. Bireysel değil kitlesel başarıyı ön planda tutarak çalıştık ve karşılığını aldık. İlimizden yaklaşık 3000 öğrencinin katıldığı sınavda, ilk 50 kişilik dilimde yer alan öğrencilerimiz, 479,370 yerleştirme puan ortalaması ile yine en iyi ortalamayı yaptılar. En iyi liselere Babaoğlu farkıyla girmeye hak kazandılar. Ayrıca öğrencimiz Ayşe Erten de 681,350 sınav puanı ve 489,795 yerleştirme puanıyla Karaman 3. sü olarak ilimizdeki özel okullar arasında en iyi bireysel başarıyı elde etme sevincini de bize yaşattı. Her öğrencimizi kendine özgü hedefine ulaştırma gayretimiz büyük oranda gerçekleşti. Akademik başarımızın yanında önümüzdeki eğitim öğretim yılında yeni ilkokulumuz, kapalı spor salonumuz ve konferans salonumuz ile birlikte öğrencilerimizin, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da başarılarını daha yukarılara taşımak en büyük hedefimizdir.
13. gurur yılımızda  bu sevinci yaşamamıza katkıda bulunan, bize destek olan velilerimize, Bifa A.Ş. onursal başkanı Sayın Yılmaz Babaoğlu’na, Bifa A.Ş. yönetim kurulu başkanı sayın Necati Babaoğlu’ na, dershaneye giden öğrencilerimizin dershane öğretmenleri ve yöneticilerine, gerek hafta içi gerekse hafta sonu etütleriyle öğrencilerimizi en iyi şekilde sınava hazırlayan okulumuz öğretmenlerine ve yılmadan çalışıp bize büyük sevinç yaşatan  öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.
15-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, tercihler, öncelik sırasına vehttp://oges.meb.gov.tr ile https://e¬okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır. Tercihlerin sonuçları 6 Ağustos 2013 tarihinde açıklanacak.” dedi.