Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı Mahallesi’nde, memleketine dönerken PKKlı teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz anısına kütüphane açıldı.

Müslüman İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünce Molla Ramazan İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törende, davetliler ve öğrenciler tarafından okul bahçesine hatıra fidanları dikildi. Ardından teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz anısına kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kütüphaneyi proje kapsamında kurduklarını dile getiren MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut şunları kaydetti:

"Çok önemli bir sosyal projenin ilk adımlarını bugün Siverek’te attık. 3 adımda gelecek dedik bu projenin başlığına. Gittiğimiz ilçelerde bir hatıra ormanı şeklinde doğa ve çevre farkındalığı oluşturmak bu birinci adımımız. İkinci adımda ise gençlerin geleceğe kendilerini daha iyi hazırlamaları için gerek ilmi gerek, fenni ilimleri çok daha güçlü bir şekilde alabilmeleri için bir kütüphane oluşturduk, buraya katkı sağladık. Onun dışında bir de son merhalesi olan tecrübe paylaşımı yani başarılı yöneticilerin, iş adamlarının ve sanayicilerin kendi hayatlarında olan, geldiği noktalarda yaşadıkları hadiselerin kısaca gençlere kariyer planında yer edebilecek hususları aktarmaya çalışacağız. Bugün ilkini Siverek’ten başlattık, hayırlı olsun. İnşallah memleketimize, ülkemize buradan da hayırlı gençler yetişecek ve ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de bu gençlerin gelecekte yapacakları icatları, alacakları görevlerde çok önem arz ediyor. Onların bu değerlere bağlı bir şekilde yetişmesi, değerlerine bağlı bir şekilde ilerlemeleri bizi de mutlu eder. Bu programımız hayırlara vesile olur" dedi.

"Bu ülkeyi terör örgütlerine bırakmayacağız"

Necmettin Yılmaz’ın hain bir şekilde şehit edilmesini derin üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Barut, "Öğretmenimizin katledilmesi çok önemli bir hadise. Şehit Necmettin hocamız katil PKK, alçak PKK tarafından öncesinde kaçırıldı, daha sonra bir süre haber alınamadı ve daha sonra da şehit oldu haberini aldık. Tabi bu bizi çok derinden yaraladı ve biz bu şehit hocamızın isminin yaşaması için de Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğretmenlerimizle görüşüp Necmettin hocamızın isminin yaşaması adına böyle bir girişimde bulunduk. İnşallah bundan sonrada bu öğrenci kardeşlerimiz Necmettin öğretmenlerinin izinden gidecek, bu şahadet yolunda ilerleyecekler. Çünkü bizim için ülkenin menfaati ve bekası her şeyden daha önemlidir. Tıpkı 15 temmuzda nasıl ki Ömer Halis Demir’ler çıkıp ülkeye sahip çıktıysa, yine diğer şehitlerimizle beraber sahip çıktıysa. Biz hiçbir zaman hiçbir terör örgütüne ister FETÖ’sü, ister PKK’sı, adına ne derseniz deyin hiçbir terör örgütüne bu ülkeyi bırakmayacağız ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

Düzenlenen törene Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, davetliler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.