Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile davetliler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ayhan İncedal, "Bu okul 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Cumhuriyet Mahallesinde hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuzda 10 derslik bulunmakta olup 11 öğretmenimiz ile 146 öğrencimize eğitim vermekteyiz. Bizleri huzurlu ve güvenli yaşaması ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şahadet şerbeti içmiş kahraman şehitlerimizin adını okulumuzda yaşatmaktan onur duyuyoruz. Bu vesileyle başta Muhammed Ali Mevlüt Dündar olmak üzere bu vatan için şehadete ermiş tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Okul olarak amacımız geleceğe şimdiden hazır 21. Yüzyılın bilgisiyle donatılmış aritmetik düşünen aynı zamanda ahlaki değerlerle his edilmiş ülkesine ve milletine hizmet eden bireyler yetiştirmektir. Bu hisler çerçevesinde okulumuza kazandırılan altyapı ve donanımlarla yenilerini ekleyerek öğretmenlerimizle birlikte şehidimizin kahramanlığına yakışır şekilde öğrencilerimize hizmet edeceğiz. Sayın Valim, bu kapsamda sizlerin de milli eğitim müdürümüz de yönlendirmeleriyle okulumuza 3D robotik kodlama atölyesi, zekâ oyunları atölyesi, kütüphane ve şehitlik köşesi yapılmıştır.” dedi.

Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın annesi Gülten Dündar da "Şehidimin adını böyle eğitim yuvasında yaşatılmasına onur ve şeref duyuyorum. Bir anne olarak da yüreğime su serpiliyor. Benim oğlum elhamdülillah peygamberimin yanındaki makama olan şahadet makamına ulaştı. Bu onuruyla bizi şereflendirmiştir. Rabbim şahadetlikle onu onurlandırmıştır. Ben rabbimin hükmüne boyun eğdim, rabbimden gelen başım gözüm üstüne. Bizim ümmetimiz vatanımız milletimiz sağ olsun. Allah bu vatana zeval vermesin, öğrencilerimize de oğlum Muhammed Ali Mevlüt Dündar gibi mert, cesur, çalışkan vatanına ve milletine saygılı bir evlat olmalarını temenni ederim. Herkese katılımları için teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Ardından şehitlik köşesi, kütüphane, zeka oyunları ve 3-D robotik kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Işık ve beraberindekiler açılan yerleri gezerek bilgi aldı.