Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' Piri Reis Gençlik Merkezinde tamamlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Gençlik Merkezlerimizde KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Genç Girişimciler İçin (18-29 Yaş) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ilimizde uygulandı.
 
KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin birincisinin Orta öğretim mezunları için 07-23 Aralık 2013 tarihleri arasında ikincisinin ise Yüksek Okul mezunları için, 09-24 Aralık 2013 tarihleri arasında Karaman Piri Reis Gençlik Merkezinde ilk eğitimin verildiği gençlerimizden 30 genç girişimcimiz sertifika almayı hak kazandı.

Piri Reis Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde, Gençlik merkezleri sorumlumuz Fahrettin Bozkaya yaptığı açıklamada, ‘’Ülkenin geleceği için gençlerimizin kendilerine iş imkânı yaratmasıyla işsizlik oranının düşeceğini ve Bakanlığımızın da bu konuda genç girişimcilerimizin yanında olduğunu belirtti’’. Bozkaya, ayrıca Genç Girişimcilik kursumuzun önümüzdeki dönemlerde de açılacağının müjdesini verdi.