Abdurrahim Karakoç İlkokulu’nca başlatılan “Sevgi Kardelenleri” adlı sosyal sorumluluk, kitap okuma ve değerler eğitimi kapsayan proje, velilerce büyük ilgi görüyor. 

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin tam bir işbirliği ile hazırladıkları bu projenin yardımlaşma aşaması büyük ilgi gördü. Çocukların evlerinden getirdikleri gıda yardımları sınıf veli temsilcileri, sınıf öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte kolilere yerleştirildi. Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğinin sağlandığı bu faaliyetler veliler ve öğrencilerde duygu dolu anlar yaşanmasına vesile oldu. 

Okul Müdürü Erdal Demir; bu projenin bizi biz yapan değerlerin geleceğimiz olan sevgili öğrencilerimizde de tüm canlılığı ile yaşaması adına anlamı ve amacının çok büyük olduğunu ifade etti ve tam bir örnek dayanışmanın sergilendiği bu çalışmalarda emeği geçen velilere, sınıf veli temsilcilerine, okul aile birliği yönetimine, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Ayrıca bu proje çerçevesinde sınıflarda kitap okumayı teşvik edecek güzel bir etkinliğin olacağını ve dönem sonuna kadar bu etkinliği sürdürüleceğini söyledi. Proje kapsamında çeşitli kamu kurumları ziyaretleri, şehit aileleri derneği, sevgi evleri, huzurevi ziyaretinin yapılacağını bildirdi. Projede ayrıca okulda her ay bir konferansçı davet edilerek veli ve öğrencilere değerler eğitimine yönelik konferanslar tertip edileceğini ifade etti.