Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve ilçeden yetişen örnek insanların öğrencilerle buluşturulmasını hedefleyen proje uygulanması kapsamında Şehit Mustafa Akbaş İlköğretim Okulu konferans salonundan bir toplantı yapıldı.

Mesleklerinde başarıyı yakalayarak çevreye örnek model olan kişilerin sırlarını anlatıkları projenin konukları; ses sanatçısı Bahattin Atak, Eskişehir Ağız ve Ağız Sağlığı Hastanesi Yöneticisi Dr. Seyit Ahmet Güllü, Orman Mühendisi Seyhan Cerek Aydoğdu ve spor yorumcusu Şükrü Oytan oldu.

Katılımcılar hem fikir olarak başarının okumaktan geçtiğini belirttiler. Orman Mühendisi Seyhan Cerek Aydoğdu; ’’Okuyun, gazete okuyun, kitap okuyun ama mutlaka okuyun" diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, spor yorumcusu Şükrü Oytan da konuşmasında ’’Çökertmeyi unuttunuz, Kırka zeybeğini harmandalını unuttunuz, bunun hesabını sorun kendinize" dedi. Dr. Seyit Ahmet Güllü ise çok zor şartlarda okuduklarını, şimdi şartların daha kolay olduğunu belirterek biraz dikkat ile başarılı olunmayacak bir işin olmadığını belirtti. Usta ses sanatcısı Bahattin Atak da konuşmasında; ’’Sıkılmayın, kendinize hedef koyun, göreceksiniz başarının sırrını" diyerek anlattı. Atak, ardından Gelin İndirme türküsünü katılanlarla paylaştı.

Programı izleyen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, projenin güzelliğinden bahsederek projeyi yapanlara teşekkür etti. Program sonunda katılanlara teşekkür belgeleri verildi.

Programa, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.