Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sağlık, Kültür konferans salonunda gerçekleştirilen panele; Vali Koca’nın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Sepetçi, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, panelistler KMÜ İslâmi İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Müveddet Çardak, Koru Mutuel Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Doğramacı, il müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklâl marşının okunmasıyla başlayan panelde açılışı İl Müdürü Yusuf Arı yaparak, katılımcılara panelin düzenlenme nedenleri hakkında bilgiler verdi. Koru Mutuel Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk de kooperatif sigortacılığı ile Türkiye ve dünya ölçeğinde sigorta ve kooperatif sigortacılığı konularıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Sepetçi’nin konuşmalarının ardından panele geçildi. 

Panelistlerden İslâmi İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış’ın, sigorta ve sigorta kooperatifçiliği konusunu İslâmi açıdan değerlendirdiği konuşmasında İslâm hukukunun sigorta ve sigortacılığa bakış açısıyla birlikte İslâm âlimlerinin sigorta ve sigortacılık konusundaki görüşlerini katılımcılara aktardı. 

Gümrük ve Ticaret Uzmanı Müveddet Çardak ise katılımcılara sigorta kooperatifçiliği ve tekafül konusunda yaptığı sunumda, sigortanın tanımı ve ekonomik işlevleri, dünya ve Türkiye’deki kooperatifçiliğin gelişimi ve amaçları gibi konularda açıklamalarda bulundu. Gümrük ve Ticaret Uzmanı Çardak sunumunda ayrıca Türkiye’de sigorta kooperatifçiliği, İslâm’da sigorta benzeri kurumlar, İslâm’da sigortacılık anlayışı, islâmi sigortacılık ve tekafül, tekafül sitemi ile dünya ve Türkiye’deki tekafül uygulamaları hakkında da katılımcılara bilgiler verdi. 

Panelistlerden Koru Mutuel Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Doğramacı ise modern dünyada sigorta, islâm dünyasının sigortaya bakışı ve modern sigorta anlayışı ile tekafül ve tekafül uygulama modelleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

Panelde, soru - cevap kısmının ardından Vali Murat Koca tarafından panelistlere katılımlarından ve katkılarından dolayı isimlerinin yer aldığı tablo hediye edildi. Koru Mutuel Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk’te panele katılımlarından dolayı Vali Murat Koca’ya kooperatifçiliğin doğuşunu simgeleyen porselen tabak hediye edildi.