Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Rehber öğretmeni olmayan okullara bir çalışma takvimi hazırlayarak (Esentepe, Fatih Eğitim Çalışanları, Dr. Faruk Sükan, Durmuş Ali Gülcan, Hoca Ahmet Yesevi, Vali Halil Nimetoğlu, 19 Mayıs, Hamza Anaç) bu okullarda eğitim gören öğrencilere ve ailelerine Anne Baba Tutumlarının Okul Başarısına Etkisi, Ergenlik Dönemi, Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Test Çözme Teknikleri, sınav kaygısı ve baş etme yolları konularında seminerler düzenlemeye başladı.
Seminerde, Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine ve ailelerine, sınav kaygısının belirtileri, sınav kaygısıyla Baş etme yolları, sınavlara yönelik olumsuz düşünceler, doğru nefes alma ve gevşeme teknikleri gibi birçok konuda bilgi verildi.
Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklama; “Verilen seminerlerde sınav kaygısının ne olduğu ve bu kaygının nasıl yönetilebileceği,  sınav kaygısının; kişinin sınav sonucunda elde edeceğini düşündüğü akademik başarısızlığı genelleyerek bunu kişiliğinin başarısızlığı olarak algılanmasından kaynaklandığını dolayısıyla öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasını engelleyen ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı durumu olduğunu söylendi. Sınav kaygısına özellikle öğrencilerin zamanı iyi kullanamama, kötü çalışma alışkanlıkları, beklenti düzeyi, mükemmeliyetçi yaklaşım, görev ve sorumlulukları erteleme ve başarısız olma gibi nedenlerin etkili olduğunu ifade edildi.
Orta düzeyde tutulan sınav kaygısının aslında gerekli ve faydalı olduğunu; öğrenciyi öğrenmeye, bir amaç edinmeye motive ettiğini, aşırı ve yüksek kaygının ise başarısızlığa neden olduğunu belirtildi.  Sınava planlı programlı çalışmak, düzenli uyku, dinlenme ve beslenme, olumlu düşünce ve inançlar, doğru nefes alma ve gevşeme olduğunu vurgulandı.” denildi.