Karaman'dan Antalya'ya giden Dershane yöneticileri toplantıyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulundular;

''25 Kasım 2013 tarihinde Bakanlık yetkilileriyle dershane temsilcilerinin Antalya’da yapmış olduğu toplantıya cevapsız sorular damgasını vurdu.
Bakanlık yetkilileri sorulara cevap vermek yerine dershane temsilcilerini ikna etme çabasına girdiler. Tepeden inme bir kararı dayatmayla kabul ettirmeye çalıştılar. Bu toplantıya 200 dershane temsilcisi siyah kurdeleyle katıldı.
Müsteşar yardımcısı Yusuf BÜYÜK konuşmasında ‘’Bu dönüşüm olacak.‘’ dedikten sonra gazetecileri toplantıdan çıkardı. Bir süre sonra yedi ilin dershane temsilcileri  ‘’ İSTİŞARE DEĞİL DAYATMA TOPLANTISI’’ diyerek alkışlarla salonu terk etti.
Bu toplantıya Karaman ilimizden de  Birey, Değişim, Yunuskent, Sabah Dershanesi temsilcileri de katılmıştır.
Birey Dershanesi müdürü Mesut Kurt  bu konuda şöyle dedi: 
Karaman’da yaşayan ailelerin büyük bir çoğunluğu orta ve alt gelirli aileler. Dershane ücretlerini bile zor verirken dershaneler kapatılırsa özel ders veya özel okul ücretlerini nasıl verecekler. Zengin ailelerin çocuklarını zaten özel okulda veya özel ders alıyor. Fakir aileler ne yapacak? Bunun adı ‘’FIRSAT EŞİTLİĞİ Mİ?’’ diyerek dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi.
Değişim Dershanesi Kurucularından Osman Demirci ve İsmail Alcı ise:
İlimizdeki özel okulların bile kontenjanı tam dolu değilken beş altı tane kolej açmak hangi akılla izah edilebilir.

Final Dershanesi temsilcisi Fatih TEKİN;
Karaman’da özel ders alma imkânı bulunan ailelerin çok az olduğunu söyleyerek dershaneleri kapatmanın kahvehanecilere, internet kafecilere, eğlence merkezlerine yarayacağını söyledi. Dersahane kapatmanın bir nesli katletmek olduğuna değindi.
Sabah Dershaneleri müdürü Ahmet Ahmet ERASLAN
Bu kurumların getirim amacı ile değil millete hizmet etmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Hele bu kurumların milleti, halkı sömürdüğünü söylemek bir akıl tutulmasıdır. Mevlana ve Yunusun torunlarına sahip çıktıklarını onları sokağın kirli ikliminden koruduklarını ifade etti. Ayrıca dershanelerin temiz bir nesil yetiştirmede büyük bir görev üstlendiğini belirtti.

Yunuskent Dershanesi Kurucusu Zernişan Girgin;
Dershaneler bir ihtiyaç değilse Milli Eğitim niçin Halk Eğitim kurslarına devam ediyor diyerek dershanelerin kapatılmasının siyasi yönüne değindi.
Sabah Dershaneleri Anafen Müdürü Cafer Çevik ;
Bu kurumlarda binlerce çalışan öğretmen, personelin durumu ne olacak diyerek durumun vahimiyetini dile getirdi. Hazırda atama bekleyen üç yüz bin öğretmen varken elli bin dershane öğretmenini Milli Eğitime nasıl alacak diyerek büyük bir aldatmacanın içinde olduklarını belirtti,''dendi.