Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 17.00’de gerçekleştirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katıldı. 
   Mezun öğrencilerin salona girerek izleyenleri selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende öğrenciler adına söz alan Yüksekokul birincisi Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Sebahat Kürkçü, “Üniversiteyi kazandığımda endişelerim vardı. Ancak gerek Rektörümüz gerekse hocalarımız başarılı olmamız için tüm imkanları sundular. Ben de bunlara kayıtsız kalamazdım.” diye konuştu. Kürkçü, bundan sonraki hayatında da başarılarına başarı katmak için söz verdi.
 
   Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Yüksekokul’un tarihçesinden bahsederek ilk öğrencilerini 2009-2010 döneminde Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne, ardından da 2010-2011 yılında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümüne alarak eğitim-öğretime başladıklarını ifade etti. Şuan öğrenci alınan bölümlere ilave olarak Yüksekokul’da Lojistik, Emlak ve Emlak Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümlerinin de açılmış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, 350 öğrenci ve 14 öğretim görevlisiyle eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. 

   Törende velilere seslenen Prof. Dr. Yılmaz, “Bize iki yıl önce teslim ettiğiniz evlatlarınızın hasretine katlanmanın bedelini, bugünkü törenle ödemiş oluyorsunuz.” dedi. Mezunlarının iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağından emin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, başarının ön koşulunu ‘zamanı etkin yönetmek’ şeklinde açıkladı.

   Törende konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Hizmet etmenin yönetmekten çok daha onurlu olduğu inancıyla yola çıktığımız bu yolculukta üniversitemizin kurulmasından bugüne gelmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Öğrencilerinin mezuniyetinde en büyük payın anne ve babalara ait olduğunu kaydeden Rektör Gökmen, “Emanetlerinizi daha donanımlı, hem meslek hem misyon ve vizyon sahibi bireyler olarak mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
  Mezunlara da seslenen Prof. Dr. Gökmen, “Okulunuzu başarıyla bitirdiniz, sizleri yürekten kutluyorum. Ancak bundan sonra daha fazla zorlukla karşılaşacağınız bir hayata adım atıyorsunuz. Sakın ümitsizliğe düşmeyin. Kendinizi sürekli geliştirin, değiştirin ve kendinizi adayın. Çok çalışmaya ve yaptıklarınıza ahlaki değer katmaya özen gösterin.” diye konuştu. Prof. Dr. Gökmen, “İnsanlara önem verirseniz başarı kendiliğinden gelir.” diyerek sözlerini noktaladı.

   Mezuniyet töreni, Yüksekokul birincisi Sebahat Kürkçü’nün mezuniyet kütüğüne ismini çakmasıyla devam etti. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından Sebahat Kürkçü’ye başarı belgesi takdim edilirken Yüksekokul ikincisi Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Nurcan Ulaş’a başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Yüksekokul üçüncüsü Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencisi Derviş Bakırdaş’a da belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş takdim etti.

    Mezunlara tören protokolü ve öğretim elemanları tarafından diplomalarının verilmesinin ardından mezunların hep birlikte kep atmasıyla tören sona erdi.