Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği Temsilcileri Ceyhun Hamit Yılmaz ve Fatih Yağcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, davetliler, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KMÜ Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Topluluk Başkanı Burak Meşe yaptı. İnsanların ortaya koydukları işlerde Allah’ın rızasının gerekliliğine vurgu yapan Meşe, “Arı bal yaparken cennet umarak bal yapmaz. İpek böceği ipek yaparken cenneti umarak yapmaz. Görevleri bu olduğu için sorgusuz, sualsiz görevlerini yerine getirirler. Bizler de Allah’ın emirlerine uyarak yaşamaya ve çalışmaya gayret gösteriyoruz. Allah hepinizden razı olsun.” dedi. 

“Ehli küfür çok iyi çalıştı fakat biz hiçbir şey yapmadık”

Burak Meşe’nin konuşmasının ardından sahneye gelen Ceyhun Hamit Yılmaz, Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği’nin faaliyetlerinden bahsetti. Toplum olarak ayıpladığımız olayların televizyonlar sayesinde evlerimizin başköşesine yerleştiğine dikkat çeken Yılmaz, “Ehli küfür çok iyi çalıştı fakat biz hiçbir şey yapmadık. Biz rutin hayatımızı sürdürürken onlar davaları için deli gibi çalışıyorlar. Anne ve babadan nasıl korkup bazı davranışlarımızı kontrol altına alıyorsak Allah’ın varlığını da içimizde hissederek yaptığımız hareketlerden sorumlu olduğumuz bilinci ile O’ndan korkmalıyız. Anne ve babamıza inandığımız gibi Allah’a da iman etsek anne ve babamıza duyduğumuz utancın çok daha fazlasını Allah’a karşı duyarız.” dedi.

“İnsanlık için bir şeyler yapmalıyız”

Ceyhun Hamit Yılmaz konuşmasının son bölümünde öğrencilere “İnsanlara yönelik menfaatlerimiz asla Allah’a olan sevgimizin önüne geçmemeli. Etrafımızdaki yanlış yapanları eş, dost, arkadaş demeden uyarmalıyız. İnsanlık için bir şeyler yapmalıyız. Allah’ı seviyorsak önce O’nu sonra ise dinimizi ve peygamberimizi tanımalı, kendimizi geliştirerek etrafımızdaki insanlara yardım etmeliyiz.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

“Dünya İslam’ın mesajını beklerken bizim tembellik etmeye hakkımız yok”

Fatih Yağcı ise dünyada ölüm olmasa kimsenin yaşama dair bir amacı olmayacağını söyleyerek, “Ölüme bir çare varsa bizim en büyük gayemiz o olmalıdır. Önümüzde ölüm gibi bir nasihat varken insan gafletle yaşayamıyor.” dedi. 

Namaz konusunda toplum genelinde ihmallerin yaşanabildiğine dikkat çeken Fatih Yağcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kardeşlerim, dünyanın bin senesi cennetin bir saatine, cennetin bin senesi ise rabbimizin cemalini görmenin bir saatine bedel olmaz. Hepimiz aslında iyi kişileriz, iyi niyetliyiz fakat zaman zaman şeytanın bizi kandırmasından dolayı gaflete düşerek Allah’ın çağrısına duyarsız kalıyoruz. Sevdiğimiz bir insan bizi farklı bir yere çağırsa, bize ihtiyaç duysa koşup gidebiliyoruz fakat hayat koşuşturması içinde Allah’ın bize namaz ile yaptığı davete iştirak etmiyoruz. Dünya İslam’ın mesajını beklerken bizim tembellik etmeye hakkımız yok. Kardeşlerim unutmayalım ki sonsuzluk var. Bunun bilincinde olalım, dünya sizi aldatmasın.”

Konuşmaların ardından Ceyhun Hamit Yılmaz ve Fatih Yağcı öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı. 

Öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı için yapılan çekiliş ve plaket takdiminin ardından program sona erdi.