Sudurağı Çok Programlı Lisesi öğrencileri, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından organize edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara duyurulan Kur’an-ı Kerim meali bilgi yarışmasına hazırlanıyor. Bu hazırlık kapsamında lise öğrencilerine, kısa adı SUDER  olan Sudurağı Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği Başkanı Feryat Aslan, Huzur Okuma Salonu Müdürü  Mustafa Doğan ve  Müdür yardımcısı Serhat Sevimli tarafından Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi. Kur’an-ı  Kerim  meali dağıtımına Sudurağı  Merkez Camii imam hatibi ve aynı zamanda Din kültürü öğretmeni Halil İbrahim Uyar  ve Okul Müdürü Recep Gedikli de yardım etti.

Dernek başkanı Feryat Aslan böyle güzel bir faaliyeti canı gönülden desteklediklerini, gençlerimizin mutlaka okuması gerektiğini, okumayı emreden bir dinin mensupları olarak bunu çok önemsediklerini belirterek, sigara uyuşturucu ve alkol batağına sürüklenen gençlerimiz ile ilgilenmemiz gerektiğini, bunda hepimizin mesuliyeti olduğunu söyledi. Gençlerimize sahip çıkılması gerektiğini, hem velilerimizin hem öğretmenlerimizin hem de okul idarecilerimizin Kur,anı Kerim meali bilgi yarışmasına gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. 

Yarışma için gereken bilgilerin www.ufkayolculuk.com adresinden takip edilebileceğini belirtti. Ziyaretten ve hediyelerden oldukça memnun olan öğrenciler dernek yetkililerine teşekkür etti.