Comenius Okul Ortaklığı proje çalışmaları kapsamında Özel Babaoğlu Koleji’nin Avrupalı proje ortakları ilimize gelerek İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Babaoğlu Koleji Proje Koordinatörü Adem Özler tarafından yapılan açıklamada, “Kısa adı Red Ball olan proje çalışmalarıyla yaygın eğitim ve informal eğitimin geliştirilmesi, dünyada göç ve iltica konuları hakkında çalışmalarda bulunuluyor. Ayrıca yöresel damak tatları ve müzik kültürleri de çalışmalarımız arasında yer alıyor.” denilerek proje içeriği hakkında bilgi verildi.

Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Polonya, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve İtalya’dan ilimize gelen proje heyeti; ülkemizde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, kültürel ve tarihi zenginliklerimizle ilgili incelemelerde bulunacaklar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Müdürü Asım Sultanoğlu, en doğru bilginin yerinde ve kaynağından elde edilen bilgi olduğunu söyleyerek köklü ve zengin kültürel değerlerimizi Avrupa insanına tanıtmak ve önyargıları ortadan kaldırmak için bu projelerin önemli olduğuna dikkat çekti. Sultanoğlu, “Dünya insanı bizi bizden tanıyarak misafirperver milletimizin sıcak davranışlarını görmeli. Böylelikle toplumlar arasında ihtiyaç duyulan sevgi, kardeşlik ve dostluk gibi manevi unsurların gelişmesine katkı sağlayabiliriz.” diyerek çalışmaları yürüten proje ekibine teşekkür etti.