Kısa adı EDEP olan değerler eğitimi ile ilgili projenin şubat - mart ayları değeri “Bağımsız ve Özgür Düşünebilme ” konusunu en iyi işleyen okullar belirlendi.
Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu proje amacının, öğrencilerin küçük yaştan itibaren kültürel ve evrensel değerlerle yetişmesi için onlara erdemli davranışlar kazandırmak olduğunu belirtti. Sultanoğlu konuşmasında “Çocuklarımızı yalnız okullarda tutarak eğitemeyiz, şehrimizin imkanları ile müfredatı bütünleştirmeliyiz. Hz. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi sadece kitaplarda anlatmak yerine çıkıp Aktekke’de, Yunus Emre Camii’nde, şehrin tarihten gelen izlerinde tanıtabiliriz.” dedi.
İl Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasının devamında “Çocuklarımızı hatıralarıyla zenginleştirmeliyiz. Bugün öğrencilere yaşatacağınız örnek bir davranış; hayat boyu çocuklarımızın üzerinde taşıyacağı, davranışlarına yön veren bir ilke olabilir. Tüm meslek hayatında, sosyal ilişkilerinde bu zenginlik, onların başarılarına anlam ve değer katacaktır.” şeklinde konuşarak etkinliklerle değerlerimizi yaşatmaya çalışan tüm okul ve öğrencilere teşekkür etti.
Tören, projenin şubat – mart ayı etkinliklerinde derece alan okul ve öğrencilere belge ve ödüllerinin verilmesi ile son buldu.