Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim okullarına kayıtların internet ortamında yapılacağı ve kayıtların 29 Ağustos tarihinde sona ereceği bildirildi.
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen eğitim öğretim döneminde il genelinde ortaokulların 8. sınıfından 4 bin 314 öğrencinin mezun olduğu, bunlardan 3 bin 122 öğrencinin sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiği belirtildi.

Bunların dışında kalan bin 192 öğrencinin ise sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu okullar imam hatip lisesi, kız imam hatip lisesi, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi, teknik ve endüstri meslek Lisesi, ticaret meslek lisesi, açık lise ve açık meslek lisesidir. Sınavla herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerimiz bu okullardan istedikleri ve yeteneklerine uygun olan her hangi birisini tercih ederek kayıt yaptırabileceklerdir. Kayıtlar Bakanlığımızın e-kayıt sistemi üzerinden internet ortamında yapılmaktadır. Öğrenciler kendi evlerinden veya istedikleri herhangi bir yerden kayıtlarını yapabileceklerdir. İnterneti olmayan öğrencilerimiz ise herhangi bir okuldan kayıtlarını yapabileceklerdir. Kayıtlar 12 Ağustos 2013 tarihinde başlamış olup, 29 Ağustos 2013 Cuma günü akşamına kadar devam edecektir."